Jeugdkeepers

Voormalig Feyenoorder Velanas helpt Niek Westerbroek een handje

Niek Westerbroek, Thodorie Velanas, DVS’33
Foto: Remco Westerbroek

VV Hierden heeft de dertienjarige doelman Niek Westerbroek niet vast kunnen houden. Sprongen maken in z’n keepersloopbaan speelt een steeds grotere rol in het leven van de mavoleerling. De Hierdenaar lijkt na een goed seizoen bij VV Hierden JO13-2 (D2) z’n eigen weg te hebben uitgestippeld voor het volgende seizoen: vol gaan voor een plek in VV Hierden JO15-1 (C1). Totdat DVS’33 uit Ermelo begin juni een plek onder de lat in de Hoofdklasse voor hem in petto heeft.

Eind april meldt DVS’33 zich voor de Gelderse jeugdgoalie. De Ermelose vereniging, die een samenwerkingsverband heeft met Vitesse, de Arnhemse profclub met dezelfde kleuren, start in 2018-2019 met een nieuw eerstejaars C-junioren team: JO14-1. Voor de positie van keeper komt Hierdenaar Niek Westerbroek in aanmerking. Het opvallende keeperswerk van de Arsenalsupporter op 17 oktober 2017, tijdens de Jonger Oranje talentendag op de velden van DVS’33, ligt bij de jeugdafdeling van de Geelzwarten van de Sportlaan nog vers in het geheugen. Van de laatste dagen van april tot eind mei krijgt de VV Hierden-doelverdediger keeperstraining van Thodorie Velanas. De ex Feyenoord Onder 19-keeper (A2) traint jeugdkeepers bij de Rotterdamse Kuipclub, geeft keeperstrainingen bij DVS’33, en is vanaf 2016-2017 de eerste doelman van de Ermelose Derde Divisionist. Bij de eenentwintigjarige, in Griekenland geboren maar in Nederland opgegroeide sluitpost, is Niek in goede handen.

Tevens traint Niek mee met de bij DVS’33 in opbouw zijnde nieuwe ploeg. Op 2 juni verloopt de evaluatie in Ermelo voorspoedig. Jack van Santen, de coördinator opleidingen van DVS’33, geeft aan dat ‘Door Vereniging Sterk’ graag door wil met Niek Westerbroek voor het nieuw te formeren team. Waarvan de DVS’ers verwachten, vanwege de spelers die beschikbaar zijn, dat de kans groot is dat DVS’33 JO14-1 aankomend speeljaar bovenin meedraait in de Hoofdklasse. De fervente Fortnite-gamer hoeft niet lang na te denken over het aanbod: “Bij VV Hierden is de kans gewoon klein om op een hoog niveau te voetballen. In de Hoofdklasse spelen is een prachtige uitdaging. Ik ben blij dat ik de kans krijg om me op een hoger niveau verder te ontwikkelen en te laten zien.”

Niek Westerbroek, Thodorie Velanas, DVS’33

Niek Westerbroek in het T-Shirt KLSSKPRS Jersey.

Ermelo ligt op een steenworpafstand van Hierden (11,2 kilometer) en in DVS’33 JO14-1 komt de filmfanaat meer leeftijdsgenoten tegen dan bij VV Hierden JO15-1. Maar het belangrijkste is de sportieve stimulans voor de talentvolle tiener. In juni traint de DVS-aanwinst drie keer in de week in Ermelo. Ook speelt Niek drie wedstrijden met DVS’33 JO14-1. “Ik ben erg blij met mijn nieuwe teamgenoten. We hebben een leuke ploeg en Dennis Temmink is een prettige trainer. Het spel is voor mij van een hoog niveau. Dat houdt mij scherp. Zo leer ik snel veel bij. Ik hoop van hieruit steeds door te stoten bij DVS naar de volgende selectie-elftallen. Maar dat is van later zorg. Eerst wil ik vol aan de bak in JO14-1.” 2018-2019 wordt derhalve een uitdagend seizoen voor Niek Westerbroek die vanuit een redelijk laag spelend VV Hierden JO13-2 de sprong waagt naar Hoofdklasser DVS’33 JO14-1.

KLSSKPRS SUMMERSALE

Naar boven

SALE !