Laatste nieuws

Sjors Witt naar de finale van de Districtsbeker met Wittenhorst

Na een ouderwets, zinderende bekerkraker heeft RKSV Wittenhorst voor het eerst in de clubhistorie de bekerfinale van de Districtsbeker bereikt. Nadat op 5 april in Horst, in eveneens een ongeëvenaarde kwartfinale, na een 1-1 eindstand, de Ster uit Stein met penalty’s werd verslagen, boekte het team van interim trainer Richard Kleuskens op 29 april in de halve finale een directe overwinning. In Heerlen bij RKSV Bekkerveld werd het na een 0-1 ruststand uiteindelijk 1-3. De Oranjemannen van RKSV Wittenhorst spelen 10 mei de finale. Op het veld van SV Deurne is op Hemelvaartsdag Hoofdklasser VV Gemert de tegenstander van de voetbalvereniging waar PEC Zwolle-speler Dirk Marcellis z’n eerste wedstrijden speelde. Alleen voor Wittenhorst-goalie Sjors Witt is het spelen van de bekereindstrijd in het District Zuid II geen primeur.

Op Sportpark Aarveld was het met zo’n vijfhonderd supporters gezellig druk rondom het kunstgrashoofdveld. Onder hen keken Ex-VVV-trainer Jan van Dijk, tegenwoordig actief bij Chévremont, en Roda JC-trainer Rick Plum naar een spannende wedstrijd waar voor de neutrale toeschouwer alles in zat. Naast schoten tegen paal en lat bewezen beide keepers van de Eersteklassers, de clubs spelen in dezelfde Eerste Klasse D, met Wittenhorst op een derde plek en Bekkerveld twee plaatsen daaronder, nadrukkelijk hun waarde. Na tien minuten spelen plukte Bekkerveld-doelman Rik Klijn een kopbal van Michiel Hanssen katachtig onder de lat weg en vijf minuten later redde Sjors Witt fraai op een halfhoge pegel in de hoek van Dimitri Orbans. In de vijfendertigste minuut maakte rechtsback Tom Zanders op uitzonderlijke wijze het verschil voor Wittenhorst: 0-1. Op de rand van het strafschopgebied, zowaar helemaal aan de linkerkant, zette de rechtspoot zijn been tegen een terugspringende bal. Met een snoeiharde dropkick verdween het leer onhoudbaar tegen de touwen. In de eerste helft kregen de gasten uit Horst nog een paar goede kansen om de voorsprong te vergroten, maar goalie Klijn pakte overtuigend twee gevaarlijke voorzetten.

Rik Klijn EHC/Heuts Bekkerveld

BEKKERVELD-DOELMAN RIK KLIJN. ARCHIEFFOTO: MAARTEN OMVLEE

De Blauwwitten van coach Cooky Voorn kwamen in het tweede bedrijf op een 0-2 achterstand toen linksback Kevin van Asten een penalty verzilverde. Slechts zes minuten nadat Wittenhorst de buit binnen dacht te hebben, scoorde Yarin Meessen voor Bekkerveld de aansluitingstreffer. Het laatste half uur golfde het spel heen en weer en hield het publiek de adem in. De thuisploeg had pech met twee ballen tegen de lat maar ontsnapte ook met een fraaie krul van Wittenhorst-aanvaller Rob Zanders tegen de paal. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakte Bram Rubie, gelegenheidsspits vanwege het ontbreken van Thom Derks, aan alle twijfel een einde: 1-3. Een bus vol meegereisde supporters uit Horst, waaronder het jeugdteam van interim trainer Kleuskens, zette Heerlen-Zuid vervolgens kort maar krachtig op z’n kop.

Keeper Sjors Witt toonde zich een waardig winnaar. Te midden van juichende medespelers was de Horstenaar blij en opgelucht dat Bekkerveld, ondanks goede mogelijkheden, verslagen was: “Ik denk dat de toeschouwers een geweldige wedstrijd gehad hebben. Met kansen over en weer.” Voor de ex-VVV’er is het halen en spelen van de districtsbekerfinale geen unicum. Op zondag 17 mei 2015 versloeg ‘De Zwarte Panter van Wittenhorst’ als doelman van JVC Cuijk al eens Groene Ster met duidelijke cijfers: 7-2. Het halen van de finale met Wittenhorst voelt toch anders: “Toen hadden we de sterkste selectie van de regio. Ik denk dat dit veel mooier is. We hebben er veel harder voor moeten werken. De finale zal ook een stuk zwaarder worden. Dat zal geen 7-2 worden.” VV Gemert zorgde er tijdens de andere halve finale van 26 april voor dat Groene Ster niet opnieuw de tegenstander wordt voor Witt. De Brabanders wonnen op eigen veld met 2-1 van de Limburgers. Op Hemelvaartsdag zal er meer dan een buslading supporters vanuit Horst afreizen naar Deurne om hun Oranjezwarte helden aan te moedigen tegen de Zwartwitten van ‘Gimmert’. RKSV Wittenhorst is als Eersteklasser de underdog tegen Hoofdklasser VV Gemert dat al zes keer de Districtsbeker veroverde en zelfs in 1999 landelijk de beker pakte bij de amateurs.

Naar boven

SALE !