Wie de handschoen past

Nieuw doel voor SKOR Sports

KlasseKeepers SKOR Sports
Foto: SKOR Sports

SKOR Sports is een expert in inrichtingsmaterialen voor buitensportverenigingen. De doelbewuste Almelose alleskunner scoort vanaf 2001, met onder meer doelen en dug-outs, ogenschijnlijk eenvoudig op sportcomplexen van hockey-, korfbal-, handbal-,basketbal, honkbal-, softbal- en voetbalverenigingen. Achter het succes gaat niettemin een hardwerkend kwaliteitsteam van veertig sportminnende mensen schuil. De inrichting van De Herdgang (PSV), Trainingscomplex 1908 (Feyenoord) en De Toekomst (Ajax) stralen vanwege de SKOR Sports outillage professionaliteit uit. SKOR Sports is voor deze traditionele top drie, net als landelijk voor alle prof- en amateurclubs, en zelfs door heel Europa, vanwege de eigenhandig gefabriceerde constructies een vangnet voor eersterangs randvoorwaarden. Sinds deze zomer stapt SKOR Sports op voetbalgebied uit de volledig op maat gemaakte dug-outs om met veldwerk voetbalclubs een total touch te bieden. De lat wordt nu naast de vertrouwde doelen en dug-outs ook extreem hoog gelegd voor ballen, kleding, schoenen, scheenbeschermers en zelfs keepershandschoenen. Wie de handschoen past, trekke ‘m als SKOR Sports Ambassador aan.

“We willen nu van voetballers horen hoe onze producten bevallen. We nodigen hen uit mee te denken.”

Contact maken met sporters
Doelen en dug-outs zijn essentiële elementen van een sportpark. ’t Is lastig scoren en coachen zonder deze stille sterkhouders. Als ze ontbreken, worden ze gemist. Als ze er zijn, weet niemand dat ze van de marktleider in voetbaldoelen en dug-outs komen. Ze zijn even anoniem als de allesbepalende boor op een booreiland. In 2001 is SKOR Sports begonnen als prijsvechter met het aanboren van de sportmarkt. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een kwaliteitsspeler die al jaren het allerbeste in sportmaterialen naar boven haalt, waardoor bijna alle eredivisieclubs beschikken over SKOR-equipment. Terwijl ik in Almelo met directeur Jeffrey Jonkman door een loods loop met profielen, vers gelaste doelen en op een sportpark wachtende dug-outs, welt een voorspelbare vraag op als olie uit de zee: “Waarom als de nummer één in inrichtingsmaterialen starten met alle spelgerichte materialen die voetballers en voetbalclubs nodig hebben, in een overvolle markt met een moordende merkencompetitie?” Jonkmans voetbalverleden gooit een bevlogen bal op: “We willen contact maken met de sporters. Bij doelen en dug-outs krijg je beperkt feed back over de kwaliteit van je producten. Alleen bij schade trekken clubs aan de bel. We willen nu van voetballers horen hoe onze producten bevallen. We nodigen hen uit mee te denken.”

FOTO: SKOR SPORTS

Een goed merk geeft een goed gevoel
Als je SKOR Sports Ambassador wordt, krijg je gratis als eerste hun producten om uit te testen. Als tegenprestatie verwacht SKOR Sports feed back op de producten en exposure om zo samen aan de naamsbekendheid van SKOR te werken. Jonkman vervolgt: “Die interactie stelt ons in staat producten te perfectioneren en aan te passen aan wat onze klanten belangrijk vinden. Door contacten met clubs en voetballers komt er meer beleving in het ontwikkel- en productieproces. Dat maakt onze organisatie doelbewust dynamischer. Alsof we zelf weer op het veld staan. Onze producten worden door de interactie stijlvoller en beter uitgedacht. Details uit de praktijk, die wij eventueel niet direct zien, worden aangedragen en weloverwogen uitvergroot en vervolgens met passie uitgewerkt en toegepast. Van een goed merk moet je een prettig gevoel krijgen. Dat geeft sporters een vertrouwd gevoel. Eén van de basisvoorwaarden om goed te presteren.”

“Als je de wensen van de gebruiker kent, kan je daar op inspelen.”

FOTO: SKOR SPORTS

Altijd direct contact
De 34-jarige oud keeper van SV Almelo, op Sportpark Ossenkoppelerhoek heeft hij zeven jaar het doel van het vlaggenschip verdedigd, is niet bang voor de concurrentiestrijd met andere merken: “Waar veel merken zijn, is er ook nog een kans voor een nieuw merk. Je moet wel direct goede kwaliteit aanbieden. Daarnaast onderscheiden we ons als sparringpartner voor clubs en voetballers, doordat we met de beste mensen, materialen en technieken werken en alles weten over de producten die we zelf maken of laten maken. Als je bij ons producten koopt, heb je altijd direct contact met SKOR Sports. Met onze online shop heb je één adres voor alle producten. Wij kiezen voor hoogwaardige producten in verschillende prijsklassen. SKOR Sports heeft bijvoorbeeld vier prijsgradaties in ballen, van goed naar heel goed. Op die manier verdwalen onze klanten niet in een doolhof aan mogelijkheden. In elke prijsklasse is onze bal de beste. Ons nieuwe doel is het om een totaalpakket te creëren qua inrichtingsmaterialen, sportmaterialen, teamwear en fashion voor elke voetbalclub en haar leden: voetballers èn keepers.”

Testen aan de bron
Terwijl hockey-, korfbal-, handbal-, basketbal, honkbal-, softbal- en voetbalverenigingen de sportpark-inrichtingsmaterialen afnemen, is er bewust gekozen om alleen in de voetballerij de stoute schoenen aan te trekken met sportartikelen: “Wij zijn voetballers, kennen de voetbalcultuur en spreken de voetbaltaal. Bij hockey en andere sporten die wij bedienen met facilitaire materialen, hebben wij die kennis niet. Als je de wensen van de gebruiker kent, kan je daar op inspelen. Mijn compagnon Marcel Schorn en ik zijn gepassioneerde voetballiefhebbers en ondernemers. Al bijna twintig jaar is SKOR Sports een begrip op sportcomplexen door heel Europa. We hebben in die tijd ontdekt dat er maar een paar grote merken het hele productieproces voor sportartikelen goed voor elkaar hebben. Wij dachten ‘Dat kunnen wij ook’. Dat past perfect bij onze slogan ‘Dream big, gear up”

MERRICK LEIJNSE VAN DE FUTURE TALENT KEEPERS ACADEMY MET SKOR SPORTS HANDSCHOENEN AAN. FOTO: SKOR SPORTS

“Onze handschoenen moeten een hattrick aan eigenschappen aankunnen: perfecte pasvorm, de beste grip, aansprekend design.”

Dubbele oxer
Natuurlijk gaat het keepershart van Jonkman flink tekeer bij het nieuwe doel van SKOR Sports. Jeffrey haalt Marcel, net als hij oud speler van SV Almelo, maar dan als verdediger, over om ook zelf keepershandschoen te laten maken. Dan pas is het assortiment voor voetballers immers compleet. Van een discussie over het voordeel van gelijmde ballen, die in de naden minder water opnemen dan de huidige generatie gestikte ballen, SKOR Sports heeft ze allebei, is het een kleine stap naar het materiaal waarmee die leren knikkers uit de lucht geplukt worden. Het keepershandschoenenassortiment van SKOR Sports bestaat na de wens van Jonkman uit 2018, als vader van de gedachte, inmiddels uit negen typen: Saint Black, Saint White, Amadeo, Banks, Topper, Ed Loco, Dino Black, Dino White, Dino Roll. De meeste benamingen verwijzen naar legendarische doelmannen: Amadeo naar Amadeo Carizzo, Banks naar Gordon Banks, Ed Loco naar Ed de Goeij, Dino naar Dino Zoff. Met prijzen van € 24,95 tot € 84,95. Alsof ik al SKOR Sports Ambassador ben, krijg ik meteen een paar Saint Blacks in de handen gedrukt om uit te proberen. Als Dubbeldam van de Keepershandschoen dirigeert Jonkman aansluitend zijn paradepaardje ruiterlijk over een dubbele oxer: “Er zijn in de aanloop naar de eerste handschoen heel wat obstakels overwonnen. We hebben na lang zoeken een hoogwaardige foamfabrikant (foam = latex) in Duitsland ontdekt en in Azië hebben we een betrouwbare partner gevonden, volgens certificaten vrij van kinderarbeid, om de handschoenen in elkaar te zetten. In Azië gaan we regelmatig controleren of het productieproces naar wens verloopt. Onze handschoenen moeten een hattrick aan eigenschappen aankunnen: perfecte pasvorm, de beste grip, aansprekend design.”

FOTO: SKOR SPORTS

Almelose snoepwinkel
Terwijl ik vanwege de grip met de Saint Blacks aan mijn kleien handen voor het eerst in m’n leven, een bal met één hand omhoog kan tillen, wil ik mooie woorden matchen met de manier waarop SKOR Sports producten ontwikkelt: testen aan de bron. Keepersuniversity Michel Veurink stond er om bekend dat eigenaar Michel Veurink zelf unieke keepershandschoenen liet maken in Azië. Die handschoen, De Veur, is vandaag de dag uitgestorven, nadat de oud Twente doelman de handschoenen van SKOR Sports, na een uitgebreide testfase, in het leven heeft geroepen voor zijn keepersschool. Veurink vangt de motivatie achter zijn keuze voor SKOR Sports: “Afspraken die je maakt worden altijd nagekomen en de kwaliteit van de keepershandschoenen is hoog. Al mijn keepers zijn er enthousiast over.” Ook Merrick Leijnse, keeperstrainer van de Future Talent Keepers Academy, geeft vanwege zijn ervaringen met SKOR geestdriftig hand-tot-handreclame: “Omdat ik een voorbeeldfunctie heb voor de keepers die ik train, moet ik het beste eisen van mezelf, zoals ik dat ook eis van de keepers die ik train. Daar horen top keepershandschoenen van SKOR Sports bij.” Clubs en keepers die denken dat er mazen schuilgaan in het vangnet aan lovende kritieken, kunnen zich voor de rol van Ambassador melden bij SKOR Sports. Maar marketing manager Floris van Vredendaal geeft aan dat de uitdager van Nike en Adidas ook zelf voor veldwerk zal gaan: “We laten keepersscholen onze handschoenen uitproberen en zullen ook bij keepersdagen in de toekomst keepers in staat stellen om eigenhandig onze kwaliteit te testen.” Het nieuwe doel van SKOR Sports gaat bij keepers uit van ‘Wie de handschoen past trekke ‘m aan’. Van negative cut tot full contact en hybride handschoenen zit het hele scala aan mogelijkheden in De Almelose Snoepwinkel voor Keepers.

MERRICK LEIJNSE VAN DE FUTURE TALENT KEEPERS ACADEMY. FOTO: SKOR SPORTS

Naar boven

SALE !