Laatste nieuws

KeeperzAcademy gaat met KeeperzCamp naar RCD Espanyol en FC Barcelona

Foto: KeeperzAcademy

Van 29 april tot en met 3 mei 2018 gaat de KeeperzAcademy met haar tweede buitenlandse KeeperzCamp weer naar Spanje. Vorig jaar streek de keepersschool van Bjørn van Haaren neer in Benicassim, tachtig kilometer ten noorden van Valencia. Er waren toen bij de jeugdopleiding van Valencia FC, de club waar Faas Wilkes in de jaren vijftig legendarische doelpunten maakte, trainingen onder leiding van de keeperstrainers van Club de Fútbol Valencia.

Dit jaar is Santa Susanna, aan de Costa Brava, vijftig kilometer ten oosten van Barcelona, de uitvalsbasis van het KeeperzCamp. Daardoor staan er op de Ciutat Esportiva Dani Jargue, het trainingscomplex van RCD Espanyol, trainingen en een professionele presentatie op het programma. Coaches van de Espanyol Academy geven in theorie en praktijk de laatste ontwikkelingen op keepersgebied door aan de deelnemers van het KeeperzCamp.

Onderdeel van het programma, met tien professionele trainingsactiviteiten in vijf dagen, is ook een bezoek aan Camp Nou. Naast de Camp Nou Experience vindt er bij de club van Lionel Messi en Jasper Cillessen, exclusief voor het KeeperzCamp van de KeeperzAcademy, een trainingssessie plaats onder leiding van het hoofd keepersopleidingen van FC Barcelona.

Op de kunstgrasvelden en in het fitnesscentrum van het viersterren hotel & spa in Santa Susanna zal de KeeperzAcademy zelf ook trainingen verzorgen. En ook de toeristen en Spanjaarden op het strand van Santa Susanna zullen, net als in 2017 de toevallige voorbijgangers op Heliopolis, het strand van Benicassim nabij Valencia, weer kunnen genieten van de zweefduiken van de keepers van het KeeperzCamp 2018. Het strand ligt op slechts 150 meter van het hotel.

zweven op het strand

ZWEVEN OP HET STRAND VAN HELIOPOLIS: KEEPERZCAMP 2017. FOTO: KEEPERZACADEMY

Het KeeperzCamp is natuurlijk bedoeld voor keepers, maar ouders en/of begeleiders zijn ook welkom om mee te gaan. Naast de trainingen zijn er genoeg gelegenheden voor sightseeing en vakantie vieren. In Barcelona wordt de berg van Montjuïc, met een een bijzonder uitzicht over de grootste stad van Catalonië, bezocht. In ‘Barna’ is het Estadi Olímpic, waar RCD Espanyol tot 2009 haar wedstrijden speelde, eveneens een programmaonderdeel.

Trainers

TRAINERS VAN FC VALENCIA EN DE KEEPERZACADEMY: KEEPERZCAMP 2017 NABIJ VALENCIA. FOTO: KEEPERZACADEMY

Naar bovenAlle sweaters: 1+1 GRATIS!