Een klasse apart

Aria Hashemi dendert door in de Derde Divisie

(FOTO KLASSEKEEPERS)

Keepers kunnen op elk niveau het verschil maken. Van Romaine Matthys bij MVV Maastricht tot Thibaut Courtois bij Real Madrid. Aria Hashemi heeft als voorbeeld van de kracht van een sterkhouder tussen de palen op amateurniveau Blauw Geel’38 uit de brand gekeept. De Iraanse doelman is in Veghel bij gebrek aan een doelman de reddende engel en revelatie tegelijk geweest. De kompaan van Alireza Jahanbakhsh leverde een belangrijke bijdrage aan de wijze waarop De Blauwgelen zich veilig hebben gespeeld tijdens de tweede seizoenshelft. Door z’n winterstopse overstap van Hoofdklasse A naar Derde Divisie keept de voormalige Iraanse jeugdinternational volgend seizoen wederom op het vierde voetballevel van Nederland. Bij Blauw Geel’38 blijven is, ondanks dat Hashemi zich in Noord-Brabant enorm thuis voelt, en een goede vriend daar keeperstrainer wordt, geen optie. Maar door z’n goede spel heeft hij zich wel verzekerd van een nieuwe Derdedivisionist voor het komende seizoen.

“Doelman Aria Hashemi redde
met een katachtige reactie
de bal uit de bovenhoek.”

De meubelen redden
Het hoeft niet uit zijn eigen mond te komen dat het afgelopen halve seizoen één van z’n beste periodes is in een lange lijst aan clubs. Dagblad De Limburger liegt er op 26 mei, na de 1-1 remise tussen Groene Ster en Blauw Geel’38, niet om: “Groene Ster trof drie keer de lat, had de nodige kansen en had pech dat de beste speler van de gasten in het doel stond. Doelman Aria Hashemi redde de meubelen voor de gasten door schoten van Safouane Ahidar, Amin Ilalji en Bo Breukers onschadelijk te maken. Zo bleef het bij slechts twee treffers.” De website van HVV Hollandia is, na eveneens een 1-1 gelijkspel in Hoorn op 15 mei, lovend: “Vooral in het laatste gedeelte van de wedstrijd zette Hollandia de gasten uit Veghel onder druk. Na een van de voorzetten werd de bal door Niek Reus snoeihard ingekopt, echter de Blauw Geel’38 doelman Aria Hashemi redde met een katachtige reactie de bal uit de bovenhoek.” De vermeldingen lijken te getuigen van een jarenlang Hashemi-huwelijk met Blauw Geel’38. Toch is de in Beuningen woonachtige goalie nog niet zo lang Blauwgeler: “Ik kon mijn drukker wordende baan als personal trainer dit seizoen niet meer combineren met pendelen naar SDO Bussum. Miste veel trainingen en besloot daarom SDO te verlaten. In de winterstop belde Niels van Casteren. De trainer van Blauw Geel, hij kent mijn vader Amir uit de trainerswereld, vertelde dat er in Veghel een keepersprobleem was ontstaan, na het stoppen van Dani Centen en de Argentijn Emilio Crusat. Begin december vorig jaar is zodoende de overgang van SDO Bussum naar Blauw Geel tot stand gekomen. Na meetrainen en een paar oefenwedstrijden, zoals tegen mijn oude club UDI’19, bleek al gauw dat ik voldoende in vorm was om meteen eerste keeper te worden. De noodgedwongen naar het eerste doorgeschoven Joran van Zutphen kwam op de bank terecht. Dat ik na SDO in goede doen was had ik ook te danken aan Gery Vink. Dankzij hem, hij was mijn trainer bij SV TEC (2019-2020 Tweede Divisie MO), had ik voor mijn komst naar Blauw Geel met de Wooter Academy wedstrijden gespeeld tegen Jong FC Utrecht, KV Mechelen en Jong FC Twente/Heracles. Dus met conditie en vorm zat het goed.”

ARIA HASHEMI PAKT EEN HOGE BAL UIT BIJ GROENE STER. (FOTO GERARD BEEKMANS)

“Het is een half seizoen waarin
ik misschien wel het meest
genoten heb in m’n hele voetbalcarrière.

Warm ontvangen
Voor de winterstop staat Blauw Geel’38 op de tiende plaats in de Derde Divisie B. Vanaf de hervatting van de competitie in februari speelt de Brabantse ploeg zich om en nabij diezelfde middenmootklassering veilig. De jeugdkeeperstrainer van de Nijmeegse Tweedeklasser Quick1888 is een voorname factor in het doel. Dat hij in een bijzonder betrokken omgeving belandt, betaalt zich uit. Niemand heeft hierdoor heimwee naar Crusat en Centen,: “Ze hebben mij warm ontvangen. De trainer en zijn staf gaven mij veel vertrouwen. Ik denk dat maar weinig trainers dat zo sociaal en vakkundig doen met de hele staf erachter. Keeperstrainer Bjørn van Haaren hielp enorm met situaties waarin de tegenstander dichtbij mijn doel opduikt. Dus ben ik blij dat ik punten heb kunnen pakken als tegenprestatie. Het is een half seizoen waarvan ik misschien wel het meest genoten heb in m’n hele voetbalcarrière. Mede dankzij Niels van Casteren.”

22 MEI 2022 – BLAUW GEEL-DEM 2-1: ZELFS DE TEGENSTANDER KLAPT VOOR HASHEMI. (FOTO GERARD BEEKMANS)

Doordenderen
Desondanks speelt de oud Iran Onder 15-doelman, die na zesendertig minuten geblesseerd uitviel in de laatste thuiswedstrijd, volgend seizoen niet meer bij het vlaggenschip van het Prins Willem Alexander Sportpark: “Ik voel me de koning te rijk met deze ervaring, maar Jordy Zielschot komt hier terug. Op voorhand is hij de eerste keeper. Ik wil best de concurrentie met hem aangaan, maar dan moet ik wel weten dat ik een serieuze kans maak. Dat gevoel heb ik nu niet.” Dat zijn voetbalvriend Alwies Hendriks de nieuwe keeperstrainer wordt bij Blauw Geel verandert daar niets aan: “Ja Jammer, maar niet erg. Bij GOALS Voetbal, zijn keepersopleiding, heb ik gedurende de coronapandemie zondags vaak mijn skills en conditie op peil gehouden. Hij weet hoe fanatiek ik ben.” Niettemin raast de trein die de reflexsterke sluitpost tot nu toe langs elf clubs voerde, doordat de wissel naar Blauw Geel’38 opvallend goed uitpakt, op TGV-snelheid verder. Waardoor Hashemi in 2022-2023 zal doordenderen in de Derde Divisie. Bij welke vereniging is nog een geheim. Zodat het, als gevolg van de Zondag- en Zaterdagversie van het tweede amateurniveau, nog onduidelijk is of de Iraniër komend speeljaar weer één keer in Veghel z’n kwaliteiten ten toon zal spreiden: maar dan als tegenstander van Blauw Geel’38.

(FOTO KLASSEKEEPERS)

Naar boven

SALE !