Laatste nieuws

Joris van Gerwen in de schaduw van Ruud Swinkels

Joris van Gerwen JVC Cuijk KlasseKeepers
Foto: Rob Koppers

Voor Joris van Gerwen, die door FC Eindhoven werd weggeplukt bij JVC Cuijk, verandert er met de komst van keeper Ruud Swinkels naar het Jan Louwers Stadion niets en toch iets.

Vorige week was de lange man uit De Mortel tegenover Klassekeepers.com glashelder over zijn doelstelling bij de Eindhovense Jupiler League club: “De Belgische eerste keeper, Tom Muyters, wil z’n contract bij Eindhoven niet verlengen. Mijn nieuwe club wil een ervaren vervanger aantrekken, dus richt ik mij op de positie van tweede keeper. Dat betekent dat ik de concurrentiestrijd met ex-Ajacied Chiel Kramer moet winnen.”

Van Gerwen, nog nagenietend van de eerste training in Eindhoven die hij met rugnummer 16 en broeknummer 30 op donderdag 25 juni onderging, is dus niet verrast dat tweede keeper worden het hoogst haalbare zal zijn het komende seizoen. Tom Muyters is weg bij FC Eindhoven, traint inmiddels mee bij RKC in Waalwijk, en de 28-jarige Ruud Swinkels keert voor maar liefst drie seizoenen terug op zijn oude nest waar de Moergestelaar tussen 2009 en 2012 in competitieverband 65 keer het doel verdedigde.

Dat de ‘nieuwe’ ervaren doelman tot de zomer van 2018 is vastgelegd door de club van ex-NEC’er Mitchell van der Gaag, is wellicht een onaangename verrassing. Het aantrekken van een routinier voor één seizoen had de zes jaar jongere ex-JVC’er meer perspectief geboden. Van Gerwens contract loopt tot juli 2016, dus dit wordt het jaar van de waarheid om bij FC Eindhoven een positie op het vinkentouw en de wederzijds beoogde contractverlenging te veroveren. Niets en toch iets… Het lijkt een futiliteit, maar veroorzaakt tegelijkertijd een wereld van verschil als het gaat om presteren op korte termijn.

Naar boven

SALE !