Laatste nieuws

27 december Clash of Goalkeepers bij The Dutch Goalkeeper Academy

Foto: The Dutch Goalkeepers Academy

Het belooft voor de tweede keer een spektakel te worden voor keepers van 7 tot 18 jaar. Op het overdekte kunstgras van Indoor Soccer Zwolle brandt op woensdag 27 december de strijd los tussen jeugdkeepers met als inzet de titel van ‘Keeper van het Jaar’ van The Dutch Goalkeeper Academy. Vorig jaar won Kampenaar Niels Selles, tegenwoordig keeper in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, de eerste editie van de ‘Clash of Goalkeepers’.

Het aantrekkelijke van de Clash of Goalkeepers is dat de ‘keepersbattles’ kort, krachtig, super spannend en onvoorspelbaar zijn. Iedereen kan van iedereen winnen. De keepers van 7 tot 18 jaar worden op leeftijd ingedeeld in vier groepen. In elke categorie zal er één winnaar opduiken. De vier winnaars gaan uitmaken wie de titel ‘Keeper van het Jaar’ van The Dutch Goalkeeper Academy 2017-2018 grijpt.

De Clash of Goalkeepers start woensdag 27 december om 11.00 en duurt tot 16.00 uur. De overdekte Arena van Indoor Soccer Zwolle is gevestigd aan de Haersterveerweg 2B, 8034 PK Zwolle. De deelname kost € 14,99. Schrijf je in bij www.thedutchgoalkeepersacademy.com en beleef een geweldige keepersmiddag.

De keepers staan tijdens de battle op zeven meter van elkaar. Er is één bal in het spel. Eén keeper staat in het doel en de ander probeert bij hem te scoren. Dropkicks, schieten vanaf de grond, volleys, bijna alles is toegestaan. Een keepersbattle duurt zes minuten. Na drie minuten worden de rollen omgedraaid en wordt de keeper een schutter en andersom. Elk doelpunt telt als een punt. De keeper die de meeste punten scoort wint. Begeleiders van The Dutch Goalkeeper Academy zorgen ervoor dat het evenement sportief en eerlijk verloopt.

Naar boven