Laatste nieuws

PEAK haalt internationaal aansprekende keeperstrainers naar Nederland

PEAK Goalkeepers Conference KlasseKeepers Maarten Arts
Foto: Maarten Arts Goalkeeping Consultancy

Maarten Arts, de keeperstrainer van de Belgische elfvoudige landskampioen Royale Union Saint Gilles uit Brussel, en oprichter van Pro Goal en Keepersscholen.nl, die ook de keepers van de selectie van FC Utrecht en Lierse SK heeft getraind, organiseert met Maarten Arts Goalkeeping Consultancy voor de zesde keer een voor Europese begrippen unieke driedaagse keepersconferentie in Nederland. Het keepersevenement vindt plaats op 13, 14 en 15 november dit jaar met als uitvalsbasis Carlton hotel De Brug, Arkweg 3-17 te Mierlo. De driedaagse wordt ondersteund door PEAK SPORTSWEAR van Tim Krul.

De afgelopen vijf edities zijn er meer dan honderd keepers- en keeperstrainers uit twintig verschillende landen naar Nederland gekomen en werden er presentaties gegeven door de keeperstrainers van onder meer Juventus, Real Madrid, Liverpool, Chelsea en Benfica. Met als doel om de nieuwste visies betreffende keepen en het trainen en opleiden van keepers te delen. Tijdens de conferentie staat de pure passie voor het keepen garant oor een grenzeloze kruisbestuiving. Zowel de praktijk als theorie van het keepen komen met treffende voorbeelden en presentaties aan bod.

Dan Gaspar, de vroegere keeperstrainer van Benfica en FC Porto, die heeft gewerkt met Vitor Baia, zal een presentatie houden in Mierlo. De Amerikaanse Portugees put daarvoor uit zijn ervaringen met de keepers van het nationale team van Iran, Portugal en Zuid-Afrika getraind. De oprichter van de Star Goalkeeper Academy werkt momenteel voor de United States Soccer Federation.

PEAK Goalkeepers Conference

DAN GASPAR (RECHTS) MET ALIREZA BEIVANWAND, NADAT IRAN ZICH HEEFT GEPLAATST VOOR HET WK2018. FOTO: MAARTEN ARTS GOALKEEPING CONSULTANCY

Captain Fekry, de Egyptenaar die de selectiekeepers van Jordanië en de Egyptische nationale doelman Essam El Hadary onder z’n hoede heeft gehad, komt ook naar de keepersconferentie om zijn inzichten te delen met de deelnemers. Met El Hadary won Fekry twee maal de Afrika Cup. El Hadary was op het laatst gespeelde wereldkampioenschap in Rusland met z’n vijfenveertig jaar ook de oudste speler ooit op een WK.

Vaggelis Lapas komt vanwege zijn werk bij Al Dafra in de Verenigde Arabische Emiraten vertellen hoe het is om in een andere cultuur te werken. De Griek was hoofd keepersopleidingen bij Panathinaikos en vervult die rol nu bij Olympiakos Piraeus. Hij heeft diverse boeken over keepen en keeperstrainingen geschreven.

Freddy Gößling die sinds 2015 de keepers opleidt en traint bij Red Bull Leipzig maakt ook deel uit van het team aan presentatoren. De voormalige keeper van Vfl Osnabrück is een expert op het gebeid van ‘De Duitse Manier’ van keepen.

PEAK Goalkeepers Conference

FREDDY GÖβLING (TWEEDE VAN RECHTS) IN ACTIE MET DE KEEPERS VAN RED BULL LEIPZIG. FOTO: MAARTEN ARTS GOALKEEPING CONSULTANCY

Khalid Benlahsen geeft een presentatie vanuit zijn ervaring opgedaan bij FC Utrecht, Almere City FC en Feyenoord. De Utrechtenaar heeft vanaf 2016-2017 succesvol gewerkt in Rotterdam-Zuid met Brad Jones, Kenneth Vermeer en Justin Bijlow bekend.

Michel Bruyninckx is de Belgische gastspreker die het onderdeel ‘Braintraining voor Goalkeepers’ behandeld. Aan de hand van pakkende voorbeelden zal het gewezen Hoofd Opleidingen van Standaard Luik, die ook werkzaam is geweest in Qatar aan de Aspire Academy, het nut en de laatste de ontwikkelingen aangaande hersentrainingen duidelijk maken.

Gaetana Petrelli deelt zijn kennis omtrent keepen vanuit het Italiaanse perspectief. Deze Zuid-Europeaan werkte bij Bari met oefenmeester Vincenzo Torrente en bij OFI Kreta met Gennaro Gatusso. Momenteel traint Petrelli de keepers van Hellas Verona.

Maarten Arts is momenteel in gesprek met nog meer keeperstrainers van gerenommeerde Europese club. Vandaar dat de namen van alle keeperstrainers die theorie- en praktijklessen gaan geven in het schema van woensdag 14 november nog niet in het programma staan. Wanneer de laatste gastdocent definitief heeft toegezegd, wordt zijn naam bekend gemaakt op de facebookpagina: PEAK Elite International Goalkeeping Conference. De driedaagse begint op dinsdag 13 november om 14:00 uur. Het programma van dinsdag tot en met donderdag ziet er als volgt uit:

PEAK Goalkeepers Conference

De prijs van de driedaagse conferentie is € 329,00. Bij de prijs inbegrepen is een PEAK shirt, certificaat, twee lunches, twee diners en koffie, thee en water. Wie zich een beeld wil vormen van de keepersconferentie kan op YouTube terecht: Bilderberg Goalkeeping Conference 2015. Geïnteresseerden kunnen meer informatie inwinnen over het hotelverblijf met conferentiekorting en zich inschrijven door een mail te sturen naar: maarten@peakelite.co.uk.

PEAK Goalkeepers Conference

KHALID BENLAHSEN (RECHTS) IN DE KUIP ACTIEF MET V.L.N.R. JUSTIN BIJLOW, BRAD JONES, RAMÓN TEN HOVE. FOTO: MAARTEN ARTS GOALKEEPING CONSULTANCY

Naar boven

SALE !