Laatste nieuws

Timo Plattel promoveert bij Jong Almere City hachelijk seizoen tot succes

Het lijkt inmiddels een eeuwigheid geleden dat de hemel op aarde voor Timo Plattel voor het grijpen lag. Het voormalige FC Twente-talent, ooit de beloftevolle derde doelman achter Nikolaj Michajlov en Sander Boschker, debuteert op 5 mei 2013 in Almelo in de Eredivisie. In een beladen Tukker-derby tegen Heracles keept de Apeldoorner een puike partij. Het Polman Stadion kolkt, maar Timo geeft geen krimp. De 1-1 voelt na het vinkentouw als een bevrijding. Toch blijft z’n definitieve doorbraak uit. Na vierendertig duels Jong FC Twente moet de bijna twee meter lange sluitpost Enschede in 2017 verlaten. De hemel wordt een hel. Bij Tweededivisionist Achilles’29 pakt Plattel de draad begin dit seizoen optimistisch op. Na blessureleed, een liesblessure, gaat de proftak van de Groesbeekse club echter failliet. De oud jeugdspeler van AGOVV kan onmogelijk vermoeden dat hij alsnog z’n verloren gewaande seizoen mag bekronen met een prijs.

Door de armbreuk van ex-NEC’er Joshua Smits klopt Almere City FC begin maart dit jaar plots aan bij Plattel. Voor de verandering profiteert Timo eens van een kwetsuur van een collega. De laatste vijf wedstrijden van het speeljaar verdedigt de blonde balveroveraar, in plaats van Mike Grim, het doel van Jong Almere City FC in de Derde Divisie. Op zaterdag 9 juni komt er alsnog een prachtig einde aan een onvoorspelbaar seizoen. In Cuijk wint Jong Almere City FC de tweede wedstrijd van de finale van de play offs van het plaatselijke JVC. Na de 2-1 winst in Almere komt JVC Cuijk voortvarend op 1-0 na iets meer dan twintig minuten. JVC-spits Jordie van der Laan verzilvert een penalty waar de Almere-doelman z’n vraagtekens bij zet. Plattel gaat goed naar de linkerhoek, maar kan er net niet bij. De thuisploeg denkt na het tweeluik in de halve finale van de nacompetitie tegen FC Lisse – 0-2 verlies op eigen veld, 0-3 winst in Lisse – weer aan een stunt. Daar komt het niet van, want Almere City recht de rug, net zoals Plattel gedurende het hele seizoen, en wint met 1-3.

De Hollander met een Finse voornaam viert na afloop de promotie met z’n ploegmaten, alsof hij zojuist weer heeft gedebuteerd voor FC Twente. De verdiende ontlading na een voor hem lastige eerste wedstrijdhelft en een prima tweede bedrijf is groot. “Dit voelt mooi. Hier heb ik het hele seizoen hard voor gevochten. Het is een verdiend resultaat, denk ik. De situatie bij Achilles was natuurlijk niet best. Ik ben toen naar Almere gegaan en ben blij dat ik het seizoen zo kan afsluiten.” Waar de Gelderse goalie volgend jaar speelt, weet hij nog niet. Stiekem hoopt hij op een langer verblijf in Flevoland: “We gaan het zien”, zegt de vierentwintigjarige doelman vooruitkijkend op het nieuwe speeljaar, “nu eerst vakantie vieren. Over drie weken begint het seizoen alweer en dan gaan we er weer volle bak tegenaan.” Hopelijk bij een club waar de mentaal veerkrachtige ex-jeugdinternational z’n talenten verder kan ontplooien.

Naar boven

SALE !