Laatste nieuws

Keeperzclinic Keeperzacademy geeft van klein tot groot meer grip

Leo Bertens, Dave de Bruijn, Luuk Teurlinx, Joshua Kaandorp, John Heijstek, Jamil Kools, Rick van der Mast, Mattijs Branderhorst
Foto: Maarten Omvlee

Zondag 10 juni zijn in Hilvarenbeek door de Keeperzacademy ruim veertig keepers in het zonnetje gezet. Een team van negen keeperstrainers en keepers hebben van ukkies tot grote kerels accenten gezet om de techniek en het inzicht van de deelnemende keepers en keepsters te vergroten. Op het veld van SV Hilvaria was er een veelzijdig circuit aan oefeningen uitgezet voor de verschillende niveaugroepen. Waarbij het voorkomen van doelpunten net zo’n belangrijke rol speelde als het tegenhouden van ballen.

Tussen 11.00 en 14.00 gingen de deelnemers er ondanks de volle zon vol voor. Om weer eens wat extra bagage op te pikken waarmee ze bij hun eigen club een betere keeper kunnen worden. Keepers onder elkaar was ook hier weer een schitterende succesformule. John Heijstek, de voormalige Fysiek trainer Willem II Academie en winnaar dit jaar van een ‘Gold Award’ tijdens de Dutch Fitness Awards, zorgde in een tropische temperatuur voor een verantwoorde warming up. Het keeperstrainersteam van de Keeperzacademy – Bjørn van Haaren (oprichter Keeperzacademy) Leo Bertens (ex Willem II), Dave de Bruijn (SV Hilvaria), Luuk Teurlinx (SV TEC), Joshua Kaandorp, John Heijstek, Jamil Kools (Achilles Veen) – werd bij SV Hilvaria aangevuld door Rick van der Mast (ex Feyenoord-jeugd, tegenwoordig VV Sep), en Mattijs Branderhorst (Willem II). Samen vingen zij de keepers en keepsters zodanig op dat er veel geleerd kon worden over positie kiezen, valtechnieken en aanvallend keepen. Mattijs Branderhorst ontpopte zich met de drive waarmee hij het afgelopen seizoen z’n Eredivisie-plaats heeft veroverd bij De Tricolores tot een ware doelmannen-docent. Hij illustreerde zijn tips met daadkrachtige voorbeelden, die de jeugd met open mond gretig opving. De Tielenaar die met een Theole-verleden begrijpt waar de jeugdkeepers bij hun clubs tegenaan kunnen lopen, hamerde ook op het fouten durven maken. Het beslissingen durven nemen en kijken wat daaruit komt, om er vervolgens van te leren.

MATTIJS BRANDERHORST INSPIREERT DE JEUGD.

Het praktijkgedeelte van de Keeperzclinic werd op het veld afgesloten met een demonstratietraining. Daarin kwam de dynamiek van het keepen en het belang van steeds sneller proberen te handelen op meerdere manieren naar voren. Natuurlijk konden de doelmannen die dromen van mooie carrières aan Mattijs Branderhorst vragen wat hij er voor heeft gedaan en laten om door te breken in het betaalde voetbal. De allerkleinsten stelden met grote ogen van bewondering de meest logische vragen over voeding en bedtijden.

EEN VOORBEELDIGE REDDING TIJDENS DE DEMONSTRATIETRAINING.

Afsluitend vertelde Bjørn van Haaren in het clubhuis van SV Hilvaria, even weg uit de volle zon, hoe je met goede coaching op elke leeftijd veel doelpunten kan voorkomen.

Naar boven

SALE !