Laatste nieuws

SVH’39 en Keepersacademie Wiek geven Bart Beulen een nieuw doel

Bart Beulen Sportvereniging Herkenbosch SVH’39 VV Vlodrop VV Vesta Dames-1 Keepersacademie Eindhoven Sportclub Irene VSN Keepersschool Danny Wintjens
Foto: Maarten Omvlee

Op 3 maart 2017 plaatste KlasseKeepers een verhaal over de Herkenbosche jeugdkeeper Bart Beulen. De titel was: ‘Scouts vissen allemaal in dezelfde vijver’. Met als essentie dat jonge doelverdedigers die op een laag niveau spelen, vaak buitenspel staan. Ze worden niet op niveau geprikkeld, ontberen doelgerichte aandacht en goede keeperstrainingen. Barts belabberde keeperssituatie, bijna de beul voor zijn hang naar keepersplezier, belandde in Limburg in de schijnwerpers door moeder Mylene. Barts noodgedwongen eerste keeperstrainer, reageerde op een artikel uit De Limburger van 3 februari 2017: ‘Waar blijft de Limburgse nummer 1?. De huisvrouw stak de handen uit de mouwen met een ingezonden brief: ‘Vang de verloren generatie op’. Inmiddels heeft de PSV-fan bij SVH’39 een nieuw doel gevonden. Om sprongen te maken als keeper combineert de De Gea-bewonderaar zijn geboortedorpclub met Keepersacademie Wiek uit Belfeld.

In maart wist de vijftienjarige tiener nog niet wat hij komend speeljaar zou gaan doen. Het kon alle kanten op. Weg bij SVH’39, waar hij het afgelopen seizoen in de B2 speelde (JO 17-2) of uitvliegen naar een andere club. Waar de jeugd op een hoger niveau speelt. Eén ding was zeker: als zogenaamd lid van een ‘Verloren Generatie’ moest hij zelf zoeken naar oplossingen. Keepersschool Venlo, Keeperacademie Eindhoven en SVH’39 hadden de voormalige Depay-fan, een reden om met rugnummer 22 te keepen, tot dan toe geen soelaas geboden. Dus nam Bart zijn keeperslot in eigen handen: “Ik wil graag hoger spelen, en heb een aantal weken meegetraind bij JO15-1 van Sportclub Irene. In Tegelen  spelen zij in de Eerste Divisie. Ondanks dat het allemaal sneller en feller ging dan ik was gewend, kon ik me goed staande houden. En door de goede oefeningen van Chris Wiek, hun keeperstrainer, kreeg ik weer plezier in het keepen. De gedachte om er mee op te houden, verdween. Eigenlijk wilde ik naar Sportclub Irene gaan, maar toen probeerde mijn eigen club me alsnog te houden.”

Sportvereniging Herkenbosch werd dus door de speurtocht van de VMBO’er naar uitdagende keepersminuten wakker geschud: “Nu ga ik in JO19-1 spelen, in de Eerste Klasse, bij SVH’39. Daar verheug ik mij enorm op. Sinds één seizoen in de E-tjes van SVH heb ik niet meer op dat niveau gespeeld.” Het doel verdedigen in wedstrijden tegen jongens die allemaal zo’n twee tot vier jaar ouder zijn zal genoeg weerstand en leermomenten opleveren. De tijd van aanmodderen tussen en voor de palen lijkt voorbij. Om binnenkort een rol van betekenis te kunnen spelen, blijft de liefhebber van felle outfits à la Jorge Campos trainen bij de Keepersacademie van Chris Wiek.

Het belooft door de nieuwe situatie op alle fronten een enerverend seizoen te worden voor de jonge keeper die graag luistert naar Nederlandse rapmuziek. De Eerste Klasse is natuurlijk nog niet een beoogd walhalla. Maar dat hij nu op eigen initiatief, na alle ruggesteuntjes van z’n moeder, voor het eerst zicht heeft op een leuke toekomst als amateurkeeper, zorgt ervoor dat Bart zichzelf weer doelen stelt: “Als het dit jaar goed gaat, probeer ik volgend seizoen zeker om hoger te gaan spelen. De jongens waar ik nu mee ga voetballen in Herkenbosch gaan na het aanstaande seizoen allemaal naar de senioren. Of ik dat hogere niveau bij SVH’39 zal vinden, kan ik nu nog niet overzien. Eerst maar eens veel leren in 2017-2018.”

Naar boven

KLASSEKEEPERS SHOP


Ontdek de #KlasseKeepers-hoodies!