Laatste nieuws

Niels Kornelis hoopt dat hij de derby tegen Achilles’29 haalt

Niels Kornelis De Treffers Jan Schimmel FC Lienden Tweede Divisie
Foto: Gerald van Zanten

Alom teleurstelling zaterdag 7 oktober op Sportpark Zuid in Groesbeek. Tweede Divisionist De Treffers verloor met 1-2 van HHC Hardenberg. Tot overmaat van ramp viel vaste doelman Niels Kornelis tegen ‘De Trots van Edwin Evers’ voortijdig uit.

Richting het einde van het duel, de 1-2 stond al op het scorebord, moest keeper Kornelis versnellen. Hij stopte acuut, omdat er iets leek te knappen in zijn linker bovenbeen. De onverwachte pijnscheut veroorzaakte een van pijn vertrokken gezicht. Met een toegestoken schouder als steunpilaar werd hij naar de kant gehaald. Zo ontstonden er vraagtekens over de inzetbaarheid van de 27-jarige doelman inzake de aanstaande Groesbeekse Titanenstrijd tegen Achilles’29. Dat duel staat gepland voor 4 november op sportpark De Heikant; de thuishaven van de voormalige Jupiler League-ploeg.

De reflexsterke keeper vreesde zaterdag nog voor een scheur in zijn hamstring. Na de echo van maandag 9 oktober heeft de gewezen HAN-student weer hoop dat hij op tijd fit is. Om met verve het doel van De Treffers te verdedigen in dè derby van heuveldorp ‘Gruusbeek’. “Door de pijn heen, dacht ik zaterdag terplekke aan de derby van volgende maand. Maandag heb ik bij Fy-fit Fysiotherapie in Nijmegen meteen een echo laten maken van mijn bovenbeen. Er bleek een klein scheurtje in mijn hamstring te zitten. Het lijkt een geluk bij een ongeluk. Deze week moet ik rustig aandoen. Vanaf 16 oktober mag ik gaan werken aan mijn herstel. Volgens de fysiotherapeut is er een reële kans dat ik de derby tegen Achilles haal”, aldus Kornelis tegenover KlasseKeepers.

Kornelis is bijna nooit geblesseerd. De afgelopen vijf jaar miste de vaste nummer één van Anton Janssen slechts één duel. Toch voelde de Nijmegenaar tegen HHC Hardenberg in een fractie van een seconde dat hij niet door kon spelen: “Dit was een pijnscheut die er ineens inschoot en aanhield. Van het ene op het andere moment liep ik mank. Daardoor kon ik de wedstrijd niet afmaken.” Afgelopen zaterdag werd de eigen kweek van De Roodzwarten in de negenenzestigste minuut vervangen door ex-superboer Jordy van de Kracht. De neef van ex-NEC’er Cees Kornelis leeft na de echo weer naar het treffen met Achilles’29 toe: “Dat zijn de wedstrijden van het seizoen. Voor ons en heel Groesbeek. Iedereen wil erbij zijn. Voor mij is het nog specialer, omdat ik nog nooit als senior met De Treffers tegen Achilles heb gespeeld. Dus ik hoop dat ik het haal.”

Naar boven

SALE !