Laatste nieuws

Maak kennis met ‘The Liverpool Way’ van keeperstraining bij VV De Meern

Foto: Kees van Laaren

DOOR: KEES VAN LAAREN & JOHN ACHTERBERG

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni brengt de Liverpool Keepers Academy een bezoek aan VV De Meern. Onder leiding van Liverpool keeperstrainer John Achterberg en loop- en coördinatietrainer David Rydings wordt op 2 juni een conferentie gehouden voor keeperstrainers, terwijl een dag later een keepersdag op het programma staat voor keepers en keepsters tussen de 6 en 20 jaar. Ook die keepersdag staat onder leiding van John Achterberg en de loop- en coördinatietrainer van Liverpool, David Rydings. Verder zullen keeperstrainers van diverse BVO’s aanwezig zijn om training geven.

Nederland heeft altijd goede keepers gehad. Jan van Beveren, Hans van Breukelen, Edwin van der Sar, noem maar op. Maar om aan te haken bij de wereldtop kan het geen kwaad een blik over de grenzen te werpen. Kijken hoe specialisten in het buitenland te werk gaan. Zoals John Achterberg bijvoorbeeld. Achterberg is oud-keeper van FC Utrecht, NAC Breda en Tranmere Rovers en werkt sinds 2009 als keeperstrainer bij Liverpool FC. Daar werkt en werkte hij met wereldkeepers als Simon Mignolet, Loris Karius, Pepe Reina en Brad Jones.

Achterberg zal op zaterdag 2 juni uitleg geven hoe er bij Liverpool FC met keepers gewerkt wordt en hoe die manier kan bijdragen het niveau van Nederlandse keepers te verhogen. Voor keeperstrainers een geweldige manier om in de keuken te kijken van een Europese topclub. En uw eigen manier van training geven te verbeteren. Zeker voor jeugdkeepers heeft Achterberg een zienswijze en methodiek ontwikkeld die interessant is. Daarbij is het verbeteren van atletisch vermogen van groot belang en traint hij altijd vanuit wedstrijd gerelateerde situaties. Snelheid van handelen, reageren en beslissingen nemen is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Voor 50 euro kunt u bij deze conferentie van de partij zijn. U krijgt behalve een uitgebreide uitleg van Achterberg en Rydings documentatie vol tips voor betere keeperstrainingen. Trainingen die resultaat bevorderend zijn. De conferentie is op zaterdag 2 juni van 12.00 tot en met 17.00 uur bij VV De Meern. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Voor een meerprijs van 35 euro kunt u in een all-inclusive restaurant aanschuiven om met de Liverpooltrainers mee te eten en in een ongedwongen sfeer verder over het keepersvak te praten.

Op zondag 3 juni is de keepersdag van de Liverpool Keepers Academy. Tussen 9.00 en 12.00 uur voor keepers en keepsters van 6 tot en met 11 jaar, terwijl keepers tussen 12 en 20 jaar welkom zijn tussen 13.30 en 17.00 uur. De training wordt verzorgd door John Achterberg en David Rydings, de loop- en coördinatietrainer van Liverpool FC. Verder zijn er trainers van diverse BVO’s aanwezig om trainingen te geven. De kosten bedragen 35 euro. Naast keeperstraining op hoog niveau en een onvergetelijke ervaring krijgen de deelnemers diverse Liverpool attenties en een Liverpool Keepers Academy shirt.

Voor zowel de keepersconferentie als de keepersdag geldt dat er slechts ruimte is voor een beperkt aantal deelnemers. Inschrijven kan via de site van VV De Meern. U krijgt vervolgens bericht of u kunt deelnemen. Deelname is pas definitief als u betaald heeft.

Naar boven

SALE !