Jeugdkeepers

Kiss & Ride Coronaproof Keepersbattle Keepersschool On Tour

(FOTO KEEPERSSCHOOL ON TOUR)

Op zaterdag 23 mei 2020 organiseert Keepersschool On Tour een keepersbattle voor jongens en meiden van zeven tot en met twaalf jaar op de velden van RKHVV in Huissen. Ben je een voetballer, maar vind je het ook fantastisch om te keepen, dan ben je bij de keepersbattle van harte welkom, om de strijd aan te gaan met leeftijdgenoten. Voor iedere deelnemer is er wat te eten en te drinken om genoeg energie te behouden voor een greep naar de titel van Keepster van de dag of Keeper van de dag. Aanmelden en inschrijven kan online: www.keepersschoolontour.nl. De prijs voor deelname aan de keepersbattle bedraagt € 16,00. Er zijn nog zo’n vijftig plaatsen beschikbaar voor diegene die mee wil doen aan de keepersbattle op zaterdag 23 mei 2020.

Leeftijdscategorieën & beschikbare plaatsen

Coronaproof
Er is plek voor maximaal 72 deelnemers. Dit is een maatregel om de richtlijnen van de RIVM en de Gemeente inzake het coronavirus te kunnen handhaven.
De begeleiders tijdens de keepersbattle zijn jong , fit en vallen niet in de risicogroep van het coronavirus. Tijdens de battles zullen deze begeleiders actief en voorbeeldig toezien op de naleving van de 1,5 meter-maatregel.
Ouders en opvoeders mogen in deze speciale tijd vanzelfsprekend niet aanwezig zijn op het complex van RKHVV te Huissen. De keepersbattles worden live bijgehouden via Tournify.nl. Daardoor kunnen ouders en opvoeders de verrichtingen van hun kinderen online gadeslaan. De standen en uitslagen van zoon of dochter zijn zo op de voet te volgen.
Keepersschool On Tour laat deelnemers vooraf betalen, zodat fysiek contact niet noodzakelijk is. Na betaling ontvangen deelnemers een e-ticket, welke bij de poort van Sportpark de Blauwenburcht zorgt voor toegang van alleen de deelnemers aan het evenement. Volgens Kiss & Ride worden de deelnemers gebracht en opgehaald op 23 mei 2020.

Keepersbattles bij Keepersschool On Tour
Een keepersbattle is een duel tussen twee keepers uit dezelfde leeftijdscategorie op een veld van 12 x 10 meter. De keepers verdedigen een pupillendoel van 5 bij 2 meter. Scoren mag door een schot, worp, volley of dropkick. De wedstrijden duren zes minuten. Elk doelpunt is een punt waard. De keeper met de meeste doelpunten wint de tweestrijd. Het doelsaldo is alles bepalend om uiteindelijk een titel te kunnen veroveren. Vandaar dat reddingen minstens even belangrijk zijn als zelf scoren.

Spelregels

Doelpogingen
De keepers stellen elkaar om de beurt op de proef via een uittrap, volley, dropkick of worp vanuit het eigen driemetergebied. Nadat er een doelpunt gescoord is gaat de battle verder indien beide keep(st)ers weer in hun driemetergebied staan of na een akkoord van de scheidsrechter.

Rebound
Een bal die na een redding of via paal of lat terug in het speelveld komt, mag direct op doel geschoten worden.

Puntentelling
Winst 3 punten. Gelijk spel 1 punt. Verlies geen punten.

Uitbal
Indien een bal buiten uit het veld belandt na een redding of rebound, mag de keep(st)er die de redding heeft verricht de keepersbattle voortzetten.

Zes seconde regel
Alle handelingen moeten binnen zes seconden worden uitgevoerd. Duurt een actie langer dan zes seconden, dan krijgt de tegenstander de bal om de volgende actie in te zetten.

Scheidsrechters
De scheidsrechters letten op FAIR-PLAY. Hiervoor kunnen ook punten behaald worden. De arbiters beslissen unaniem over de FAIR Play-punten en beoordelen de geldigheid van reddingen en doelpunten. Over hun beslissingen zijn geen discussies mogelijk.

(BERRY VAN DE BIEZEN – ARCHIEFFOTO KLASSEKEEPERS)

Naar boven

SALE !