Baldadige beelden

Uitzending Teledoc KEEPER vervroegd naar 1 juni op NPO 2

De uitzending van de documentaire ‘KEEPER’ is een week vervroegd van 8 juni naar 1 juni, 20.00 uur bij de NTR op NPO 2. De Teledoc van Johan Kramer is een visuele reis langs de kale doelgebieden van veel amateurvoetbalvelden in Nederland.

De meeste aandacht bij een voetbalwedstrijd gaat altijd uit naar de mooie acties en goals van de sterspelers. De keeper komt alleen ter sprake als hij of zij een fout heeft gemaakt. Over de doelwachter wordt ook wel gezegd: waar hij loopt, groeit geen gras meer.

KEEPER is een genuanceerde zoektocht naar de motivatie en karaktereigenschappen van doelverdedigers. Vijf eigenzinnige voetbalkeepers en een voetbalcommentator laten voelen hoe spannend en vreemd het is om als keeper heel alleen, in een veel te groot doel, te wachten op het onvermijdelijke tegendoelpunt.

KEEPER staat langs de lijn bij een jonge keeper uit Terschelling tijdens zijn zwaarste wedstrijd ooit. Ook wordt de oudste keeper van Nederland, die maar blijft duiken, gevolgd. Evenals een keeper uit de Eredivisie Vrouwen, die de ene na de andere goal tegen krijgt. In de Bollenstreek staat KEEPER achter het doel bij de voormalige doelman van het Syrische nationale elftal. Keeper en voetbaljournalist Sjoerd Mossou leert zien dat keepershandschoenen elke keer ‘anders’ uit de tas kunnen komen. Commentator en oud-keeper Leo Oldenburger legt uit waarom keepers zoveel op brandweermensen lijken.

Wat beweegt deze keepers om week in week uit de nul te proberen te houden? Waarom pijnigen ze zichzelf? “Het is fijn als je als keeper een beetje gek bent.” Na het zien van deze Teledoc zal je nooit meer hetzelfde naar de keeper kijken.

Regisseur Johan Kramer was eerder verantwoordelijk voor de veelbekroonde documentaire The Other Final en de speelfilms Sing for Dafur en Johan Primero.

De Teledoc KEEPER is een coproductie van Halal en de NTR, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.

(bron persbericht The Publicity Company april 2020)

Naar boven

SALE !