Klassekeepers

Keep je in de kijker tijdens de Keepersbattle van Keepersschool On Tour

Op vrijdag 14 mei kunnen jeugdkeepers in onderlinge duels met leeftijdgenoten uit de regio de hele dag hun krachten meten en keepershart ophalen tijdens de Regionale Keepersbattle van Keepersschool On Tour. Op het hoofdveld van de Huissense Zondag Eersteklasser RKHVV – Blauwenburcht 1, 6852NS Huissen – organiseert Keepersschool On Tour deze jaarlijks terugkerende ‘keepersoorlog’ in toernooivorm dit keer samen met Keepersschool Doetinchem. Doordat Berry van de Biezen, oprichter van Keepersschool On Tour, en Jaap Keukens, eigenaar van Keepersschool Doetinchem, de handen ineen hebben geslagen, zorgen hun netwerken ervoor dat deelnemende keepers zich in de kijker kunnen keepen bij scouts van PSV, NEC, Vitesse en De Graafschap. Alle informatie over deelnemers en uitslagen is te vinden en te volgen op een speciale toernooilink: https://www.tournify.nl/live/keepersbattle1405. Deelname aan het toernooi, dat begint om tien uur ’s morgens en duurt tot twee uur ’s middags, kost € 15,00. Inschrijven kan online: www.keepersschoolontour.nl/keepersbattle

Vliegensvlug scoren en reddingen verrichten
Het toernooi is bedoeld voor enthousiaste jeugdkeepers, jongens en meisjes van elke niveau, in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. In verschillende leeftijdscategorieën – Onder 8, Onder 9, Onder 10, Onder 11, Onder 12, Onder 13, Onder 14, Onder 15 – gaan jonge doelverdedigers de strijd van vliegensvlug scoren en reddingen verrichten aan met hun leeftijdgenoten. Door keepersbattles die duren van 10:00 tot 14:00 uur.

Hoe verloopt een keepersbattle?
Op een half veld staan twee keepers, ieder in een doel, tegenover elkaar. In de leeftijdscategorieën Onder 8, Onder 9, Onder 10, Onder 11 en Onder 12, verdedigen de keepers een pupillendoel van 5 bij 2 meter. Vanaf Onder 12 tot Onder 15 staan de deelnemers onder de lat van een groot voetbaldoel: 7,42 bij 2,44 meter. Een keepersbattle duurt zes minuten. Onder leiding van een scheidsrechter probeert elke keeper zoveel mogelijk te scoren in het doel van de tegenstander. Bij doelpogingen mogen keepers vanaf de grond schieten, met een opgooi en volley, een worp of een drop kick.

Spannende strijd
Elke deelnemer speelt zes tot tien keeperbattles en strijd in zijn leeftijdscategorie om de nummer 1 positie. Elk duel staat bol van snelheid, slimheid en spanning. De keepers worden voor en na de keepersbattles begeleid en opgevangen door trainers van Keepersschool ON Tour en Keepersschool Doetinchem, om ervoor te zorgen dat alle keepers goed omgaan met spanning en emoties. Zes minuten lang zijn opperste concentratie en snelle reflexen een vereiste. Elke keeper moet bereid zijn in zes minuten alles te geven. Waarbij niet alleen het scoren centraal staat in de strijd om een hoge eindklassering. Want de mooiste save is ook belangrijk. Die super save zal niet slechts de aandacht trekken van de scouts van PSV, NEC, Vitesse en De Graafschap, maar levert tegelijkertijd een toernooiprijs op.

Prijzen winnen
Alle deelnemende jeugdkeepers krijgen een medaille als herinnering aan de keepersbattle. Tevens zijn er vier verschillende prijzen te winnen op vrijdag 14 mei voor: de beste penaltykiller, de beste save, de beste keeper van de keepersbattle.

Naar boven

SALE !