Laatste nieuws

Iraanse NEC-sluitpost Aria Hashemi herstelt van hoofdletsel

SC NEC ARIA HASHEMI KlasseKeepers
Foto: Maarten Omvlee

Keepen is momenteel niet mogelijk voor Aria Hashemi. Op zondag 19 november kwam de Iraanse doelman van de NEC-amateurs, die wekelijks meetraint met Jong NEC, tijdens NEC-Rohda Raalte hard in botsing met de spits van Rohda. Aanvaller Lars Schooten sprong na eenendertig minuten bij een hoge bal, de NEC-keeper had de bal al vast, onbesuisd tegen de vriend van ex-NEC’er Alireza Jahanbakhsh aan. Daardoor kon Hashemi zijn val niet afmaken. De ongelukkige goalie klapte met zijn hoofd en nek tegen de grond. Met als gevolg dat hij zo’n twee minuten buiten kennis was. De scheidsrechter gaf Schooten geen kaart, maar staakte, bij een stand van 0-2 voor de bezoekers, wel de wedstrijd.

Omdat Aria Hashemi thuis in Beuningen klachten bleef houden aan z’n hoofd, linkerarm en- been, is hij zondagavond met zijn vader Amir, die als trainer van de NEC-amateurs het incident van nabij had meegemaakt, naar het ziekenhuis gegaan in Nijmegen. Een MRI-scan bracht een kleine, hersenbloeding achtige vlek op de hersenen aan het licht. Volgens de dienstdoende neuroloog levert deze plek geen gevaar op. Het lichaam moet in staat zijn om op eigen kracht daarvan te herstellen. Ook werd er een zware hersenschudding geconstateerd.

Nu de grootste schrik achter de rug is, ook Rohda-spits Schooten vertelde in contact met de familie Hashemi dat hij geschrokken was van zijn actie, moet Aria zijn tijd pakken om weer de oude te worden. Alireza Jahanbakhsh bracht al een kort bezoek aan zijn landgenoot om hem een hart onder de riem te steken. In gesprek met KlasseKeepers vertelde de doelman, één van Wilfried Brookhuis’ pupillen bij Jong NEC, dat het bewegen met links al veel beter gaat, maar zijn hoofd nog steeds de meeste last veroorzaakt. “Hoofdpijn is het meest vervelende op dit moment. Ook heb ik nog last van duizeligheid. Ik lig daardoor veel op bed.” Het is afwachten hoeveel tijd Aria Hashemi nodig heeft om weer fit genoeg te zijn om te kunnen keepen. Optimistisch kijkt het slachtoffer vooruit: “Ik hoop eind volgende week de training weer op te pakken bij zowel Jong NEC als de NEC-amateurs. Maar of dat gaat lukken, weet ik echt nog niet.”

KlasseKeepers wenst de sympathieke doelman veel beterschap en hoopt dat hij weer gauw met zijn bekende ‘duim omhoog’ als handelsmerk, à la Albert van der Sleen in zijn NEC-tijd, actief is tussen de palen.

SC NEC ARIA HASHEMI KlasseKeepers

Aria Hashemi.

Naar boven