Laatste nieuws

Aria Hashemi zet met gouden schoen volgende stap richting WK

Foto: Familie Hashemi

NEC-doelman Aria Hashemi vertrekt naar Brabant om volgend seizoen bij Udi’19 te gaan keepen. Na Lunteren, SCP, Rood Wit, Alverna en de amateurs van de Nijmegen Eendracht Combinatie wordt de Brabantse Hoofdklasser zijn zesde club in zeven seizoenen. De goede vriend van Alireza Jahanbakhsh lijkt niet te weten wat hij wil, maar het tegenovergestelde is waar. De in Teheran geboren Iraniër die als zuigeling van zes maanden overkwam naar Deventer, jaagt met de transfer naar ‘De Tricolores van de Amateurs’ doelbewust zijn droom na. Met de gouden schoen op zak van beste doelman van de Tweede Divisie tot en met de Eerste Klasse in de regio Nijmegen-Maasland, blikt de beloftevolle Beuningenaar vol vertrouwen vooruit. Dat de keeper die Eric van der Luer in 2016 naar Roda JC wilde halen na één speeljaar in de Hoofdklasse bij Voetbalvereniging Alverna (2016-2017) opnieuw terugkeert op het derde amateurniveau, past precies in de plannen van de vierentwintigjarige sluitpost.

Vorig seizoen heeft de Beuningse variant op ‘Onze Man in Teheran’ bewust een stap terug gedaan. Keepen bij de NEC-amateurs in de Eerste Klasse D, District Oost, was aantrekkelijk, omdat Aria tegelijkertijd vlak naast stadion De Goffert mee mocht trainen met Jong NEC. Voor het belofteteam van de Nijmeegse BVO speelde hij meerdere wedstrijden. Vorige week tekende Hashemi een eenjarig contract in Uden bij Udi’19, terwijl er tegelijk belangstelling was van meerdere amateurverenigingen die op een hoger niveau spelen dan de amateurs van NEC. Zelfs clubs uit de Jupiler League hebben aangegeven dat ze de behendige student Medische Microbiologie willen hebben. Waarom dan de keuze voor Udi’19? “Het is een degelijke club met 1700 leden. Waar een duidelijke structuur in zit. Die de ambitie heeft om hogerop te komen. Die ambitie past goed bij mij. Dat Udi mij graag wilde hebben sprak me aan. Bij de profs van NEC waren ze wel blij met mij op de trainingen, maar ze vonden dat ik eerst ergens anders meer ervaring op moest doen om in aanmerking te komen voor een plek bij de selectie. Die ervaring hoop ik op te doen bij de huidige nummer vijf van de Hoofdklasse B. Vandaar dat ik aanbiedingen van verschillende Jupiler League-clubs naast mij neer heb gelegd. Daar kon ik als derde keeper komen. Dan heb je op voorhand weinig kans op veel speeltijd.”

FOTO: FAMILIE HASHEMI

Hoe zit het dan met speelminuten in Brabant voor de voormalige jeugdkeeper van Go Ahead die twee jaar geleden op het laatste nippertje niet naar Jong Roda ging, omdat de Limburgse club koos voor spelers uit de regio Kerkrade? “Koen van Boxtel was het afgelopen seizoen de eerste keeper bij Udi. Hij stopt. Ik krijg de kans om met de tweede en derde doelman van 2017-2018, Nick van der Horst en Youri van der Kruijssen, te strijden voor de positie van eerste keeper. Er worden geen andere, nieuwe keepers meer bijgehaald. Dat zegt veel over wat ze in mij zien.” Het winnen van de gouden schoen voor de beste keeper in de categorie Tweede Divisie tot en met Eerste Klasse in de regio Nijmegen-Maasland is vanzelfsprekend een excellente binnenkomer voor de atletische UMC Radboud student: “Samen met Yorrit Kanters van JVC Cuijk en Mark ter Haar van AWC was ik genomineerd. Dat ik de prijs heb gekregen op voordracht van spelers en trainers is een enorm compliment. Pa is hartstikke trots. Mijn moeder liet een paar tranen van geluk de vrije loop. Hoewel ik vanwege een hoofdblessure en vinger uit de kom niet alles heb gespeeld bij de NEC-amateurs dit seizoen, kreeg ik toch de prijs. Het is een prachtige opsteker om vol vertrouwen aan de slag te gaan bij Udi’19.”

Aria Hashemi Moghaddam, zoals zijn volledige naam luidt, wil bij Udi’19 stappen zetten richting de Derde- en Tweede Divisie. Zijn ultieme droom is over vier jaar het WK in Qatar halen met Iran. Momenteel maakt zijn Iraanse vriend Amir Abedzadeh, selectiekeeper van Maritimo op Madeira, onderdeel uit van de Iraanse nationale selectie die zich voorbereid op het WK in Rusland. Net als zijn andere voetbalvriend Alireza Jahanbakhsh. Met argusogen gaat de keeper die in augustus 2015 kortstondig in beeld was bij Iran Onder 23, in Mill toen samen met Amir Abedzadeh een trainingskamp van dit Iraanse Olympische elftal meemaakte, in de Beuningse huiskamer van de Hashemi’s met zijn familie de wedstrijden van Iran volgen. In de loodzware poule B zullen de vonken er vanaf spatten als ‘De Perzische Leeuwen’ met Spanje, Marokko en Portugal hun krachten meten. Iraniërs verstaan de kunst om hun voeten te laten spreken vanuit het hart. Op die manier gaat de ex-NEC’er na de vakantie richting Uden. Al heeft Aria zowel de Nederlandse als Iraanse nationaliteit, de goedlachse goalie bezit van nature de Perzische power om alles te geven voor wat hij hoopt te bereiken.

IN 2015 SAMEN MET VRIEND AMIR ABEDZADEH BIJ HET IRAANS OLYMPISCH ELFTAL. FOTO: ARIA HASHEMI

Naar boven

SALE !