Laatste nieuws

Heerlijke handtekening voor Trevor Doornbusch bij SC Heerenveen

SC Heerenveen Trevor Doornbusch Mustafa Gumussu
Foto: Mustafa Gumussu

‘Er zit een goeie kop op’, is een uitdrukking die de voetbalwereld vaak kenmerkt. Dat geldt zeker voor de geboren Haarlemmer Trevor Doornbusch. En dat hebben ze bij SC Heerenveen ook in de gaten. De keeper van SC Heerenveen Onder 19 verliet in 2013 zijn woonplaats Hoofddorp om zich in een gastgezin in Terband naar een contract bij SC Heerenveen te keepen. Wat voor de bewonderaar van Iker Casillas ‘om de hoek’ bij Ajax op de Toekomst van 2007 tot 2011 net niet lukte, heeft hij wilskrachtig wel voor elkaar gekregen in Het Hoge Noorden. Op donderdag 5 april 2018 heeft het talent, dat ook in de selectie zit van Oranje Onder 19, in het Abe Lenstra Stadion zijn keepershandschoenen graag even uitgedaan om een handtekening te zetten onder een tweejarig contract bij ‘De Superfriezen’. Met als doel profkeeper worden, beloont Doornbusch zich voor vijf intensieve jaren bij SC Heerenveen. Tien jaar na z’n gedwongen vertrek bij Ajax. Doornbusch’ doelbewuste doorzettingsvermogen is al jaren een drijfveer die hem in de toekomst ver kan brengen.

In oktober vorig jaar werd al duidelijk dat SC Heerenveen graag verder wilde met doelman Doornbusch. Technisch manager Gerry Hamstra van SC Heerenveen is daar duidelijk over op de website van de Friezen: “We zijn blij dat Trevor een contract heeft getekend en langer bij ons blijft. Trevor is een getalenteerde doelman met veel potentie en we willen hem de komende jaren met een gericht plan verder ontwikkelen.” Nu de kogel door de kerk is stemt dat de Noord-Hollandse belofte ook vrolijk: “Ik ben heel blij. Het is altijd mijn droom geweest om door te breken in het betaalde voetbal. Die droom komt door dit contract een stap dichterbij.”

Hoe het gerichte plan van SC Heerenveen er in de praktijk uit gaat zien is koffiedik kijken. Warner Hahn herstelt van een schouderblessure, Wouter van der Steen gaat weg aan het einde van het seizoen en Maarten de Fockert, momenteel uitgeleend aan Go Ahead Eagles, komt niet terug. Het is daardoor een feit dat, ondanks dat het nog niet duidelijk is wat de huidige eerste doelman Martin Hansen gaat doen, er na jaren van overbevolking weer wat rek zit in de keeperspyramide van de Abe Lenstra-club. Dat kan gunstig zijn voor Trevor Doornbusch: “Ik heb het hele seizoen in Heerenveen Onder 19 gespeeld. Volgend jaar hoop ik wedstrijden voor Jong Heerenveen te spelen. En natuurlijk droom ik stilletjes van een paar minuten in het eerste elftal, ook al lijkt dat nu nog te hoog gegrepen.”

SC Heerenveen Trevor Doornbusch Mustafa Gumussu KlasseKeepers

FOTO: FPh/MUSTAFA GUMUSSU

De bijna negentienjarige belofte vindt het totaal geen probleem dat Jong SC Heerenveen niet, zoals Jong AZ, Jong FC Utrecht, Jong PSV en Jong Ajax, in de Jupiler League speelt. Wat voor NEC-doelman Maarten Paes juist de reden is om van NEC over te stappen naar FC Utrecht. “Hoe hoger je speelt, hoe leuker het natuurlijk is. Maar op mijn leeftijd gaat het er vooral om dat je veel minuten maakt. Dan is het niet erg als je die minuten tegen andere BVO’s maakt in de reservecompetitie.” De doelverdediger die vanaf 2007, als ploeggenoot van Justin Kluivert in Ajax F1, al bekend stond vanwege zijn ferme uittrappen, merkt dat hij voortdurend vooruit gaat: “Door mijn makkelijke trap, zowel links als rechts, kan ik goed meevoetballen. Doordat dit een vaste waarde geworden is, kan ik me richten op andere onderdelen van het keepen. Maar ik merk dat ik mentaal ook nog steeds groei. Daar werk ik bewust veel aan, want jezelf ontwikkelen als persoon is ook belangrijk als je de top wil halen.” Wekelijks sparren vader Harry, die nu natuurlijk heel trots is op z’n zoon, en zijn keepersvriend Randy Sanches van de Sanches Goalkeeper Academy, zijn begeleider namens voetbalmanagement kantoor Aggregated, heeft bij die mentale groei ook geholpen. “Wekelijks bellen Randy en ik met elkaar. Dan kan ik altijd bespreken waar ik met het keepen tegenaan loop. Een mooi klankbord als aanvulling op de steun die ik al vijf jaar krijg bij Heerenveen.”

Zo’n tien jaar geleden stond Trevor Doornbusch als E-tje van Ajax, drie turven hoog, op de foto met Maarten Stekelenburg, ook een geboren Haarlemmer. Een andere Maarten Stekelenburg haalde hem dit seizoen naar Zeist. Ook al kwam Trevor in de kwalificatiereeks voor het EK in Finland tegen Noorwegen, Schotland en Duitsland niet aan spelen toe, hij heeft met ‘die goeie kop erop’ de potentie om zijn droom te realiseren. De komende twee jaar bij SC Heerenveen kunnen er voor hem mooie dingen gaan gebeuren.

Naar boven

SALE !