Laatste nieuws

Beachdag van keepersschool Balvast dit jaar met international Annelies Martijn

Foto: Kelly Hermsen

De succesvolle eerste keepersbeachdag vorig jaar van keepersschool Balvast krijgt een verrassend vervolg. Op 24 juni vindt voor de tweede keer de beachdag plaats met medewerking van Annelies Martijn. De keepster van Oranje op het strand, die in 2017 met de Engelse dames van Portsmouth Ladies tweede van Europa werd bij de clubteams en met Oranje op het Europees Kampioenschap voor landenteams brons pakte (Euro Winners Cup 2017), komt naar de Beach Club Rotterdam in Nesselande om het doel te verdedigen tijdens de strijd om de penaltybokaal. Doordat Balvast-eigenaar Kelly Hermsen de Arnhemse kanjer onder de strandvoetbalkeepsters heeft vast weten te leggen voor de keepersbeachdag, is de belangstelling voor dit evenement van keepersschool Balvast nu al groot.

Kelly Hermsen weet waarom de keepersbeachdag vorig jaar al bijzonder geslaagd is geweest: “Het strand vind ik een ideale oplossing om het echte duiken te leren. Als je de duiktechniek nog niet helemaal onder de knie hebt, dan kan het duiken soms erg pijn doen. Dus het strand is ideaal om het te leren.” Vandaar dat naast reactie-trainingen, één tegen één duels en keepers voetvolley het half-hoog-duiken en zweven als een rode draad door de oefenvormen lopen op 24 juni. Natuurlijk zal er in het zand blootvoets gekeept worden.

Het trainersteam van keepersschool Balvast gaat op het strand van Beach Club Rotterdam de keepers begeleiden. Met zeven trainers voor maximaal vijftig deelnemers zijn alle keepers in goed handen. De keepersbeachdag begint om 09.30 uur bij Beach Club Rotterdam aan de Kosboulevard in Nesselande. Vanaf 16.30 uur vindt de afsluiting van de keepersbeachdag plaats met een barbecue voor alle keepers en stafleden van keepersschool Balvast bij SV Ommoord op Sportpark Zwansnesse, Heidekruid 5, Rotterdam Ommoord. Ouders kunnen mee barbecueën voor € 7,50 per persoon. De keepersactiviteiten op het strand worden sfeervol omlijst door muziek van Dj’s. Plezier staat voorop. Deelnemers krijgen de hele dag water of siroop om het zweten te compenseren. Deelname aan de beachdag kost € 30,00. Inschrijven kan op de website van keepersschool balvast of via info@keepersschoolbalvast.nl

Annelies Martijn

ANNELIES MARTIJN, KEEPSTER VAN HET ORANJE BEACH SOCCER TEAM, KEEPT DE PENALTYBOKAAL. FOTO: ANNELIES MARTIJN

De strijd om de penaltybokaal tijdens de tweede editie van de keepersbeachdag belooft een spektakel te worden. Wie gaat het meeste scoren tegen Annelies Martijn? De geroutineerde beachsoccerkeepster, die met Portsmouth in de Euro Winners Cup (Champions League voor beachsoccer) speelde, daarna naar San Diego ging om in Virginia te spelen, vervolgens in de Nederlandse competitie het doel verdedigde bij HTC Zwolle, om dit seizoen uit te komen bij Terracina BS Femminile in Italië in de Serie A Femminile, zal er met haar energieke stijl alles aan doen om de deelnemers van het scoren af te houden.

Naar boven

SALE !