Laatste nieuws

Hattrick Keepersschool Boscolo compleet door donkerblauw shirt

Foto: Keepersschool Boscolo

Voor Italiaanse doelverdedigers is uitstraling altijd belangrijk. Kijk naar keepers als Dino Zoff en Gianluigi Buffon. Topkeepers met de glamour van een popster. Het oog wil ook wat in Italië, het land van de eeuwig jeugdig en beeldschoon ogende Sophia Loren. Geboren Venetiaan Riccardo Boscolo vertaalt als fan van Zoff en Buffon de verzorgde Italiaanse uitstraling naar het Friese Hardegarijp waar hij vanaf 1990 woont en in 2015 een keepersschool begint. Traditiegetrouw krijgt zijn keepersschool elke twee jaar een nieuw keepersshirt. Vanaf 31 maart zijn de splinternieuwe donkerblauw, gestreepte shirts, met natuurlijk wederom een Italiaanse uitstraling, beschikbaar. Bestellen kan al met het contactformulier op de website van Keepersschool Boscolo.

Op 6 september 2015 start de in 1990 geëmigreerde Boscolo zijn keepersschool met zes keepers. Ver van zijn geboorteplaats Chioggia. Ondanks dat het om de kwaliteit van trainingen gaat, keepers beter maken, besteedt de Italiaanse Fries ook meteen aandacht aan de uitstraling van zijn keepersopleiding. Het idee om eens in de twee jaar met een speciaal shirt op te vallen, met een heldere knipoog naar zijn Italiaanse roots, ontstaat vanzelf vanuit zijn Zuid-Europese natuur. Het eerste shirt van Keepersschool Boscolo krijg een roze kleur: de Buffon-fan laat zijn hart spreken.

HET TWEEDE SHIRT VAN KEEPERSSCHOOL BOSCOLO UIT 2017. FOTO: KEEPERSSCHOOL BOSCOLO

In 2017 komt er een lichtblauw keepersshirt met voorop de Italiaanse driekleur en het logo van Keepersschool Boscolo, waarin de Nederlandse- en vlag hand-in-hand gaan. Net als in 2015 staat er een grote één achterop, onder de tekst KEEPERSSCHOOL BOSCOLO. Traditiegetrouw wordt met het allernieuwste keepersshirt het vertrouwde concept, met achterop rugnummer en tekst, geen geweld aangedaan. Deze keer is bij De Hattrick der Tricots lichtblauw vervangen door feller en donkerder blauw. De voorkant verwijst nadrukkelijker naar de Italiaanse nationale ploeg. Met zeer donkerblauwe mouwen en dezelfde donkerblauwe achterkant en een ragfijn lijnenspel van licht- en donkerblauwe blauwe strepen op de body aan de voorkant ligt het voor de hand dat De Azzurri, De Blauwen, model staan voor de keuze van het nieuwe keepersshirt. De lichtblauwe tint van de smalle strepen op de voorkant benaderen het shirt van La Squadra Azzurra het meeste.

Riccardo Boscolo heeft zijn traditie niet in het leven geroepen om er rijk van te worden: “Het is een mooie reclame voor mijn keepersschool als keepers daarin gaan trainen. Het shirt valt op. Mensen praten erover. Het is tevens goed voor de uitstraling als zoveel mogelijk keepers van mijn keepersschool zich laten zien in hetzelfde shirt. Dan weet iedereen meteen waar ze hun extra keeperstrainingen volgen. Maar bovenal vind ik het leuk om eens in de twee jaar een nieuw shirt te bedenken. Om mijn roots, waar ik trots op ben, te laten zien. Ze kosten €35,00. Een prijs waar ik niets aan verdien. Daar doe ik het niet voor. Het gaat erom dat het shirt ons herkenbaar maakt en een musketiersgevoel geeft: één voor allen, allen voor één.” Het nieuwe shirt is al een succes gezien de vele vooruitbestellingen door niet alleen maar keepers van Keepersschool Boscolo. Vanaf 31 maart zijn ze kant en klaar leverbaar: “Wie een shirt bestelt, krijgt het gratis toegezonden.”

Naar boven

SALE !