Een klasse apart

Van Gerwen wil bij Eindhoven tweede keeper worden

Foto: Rob Koppers

Achteraf snapt KlasseKeepers waarom JVC Cuijk-goalie Joris van Gerwen met een gulle glimlach bankzitter was op 17 mei 2015. JVC Cuijk speelde de bekerfinale van het district Zuid II in Someren en Sjors Witt stond in het doel. Van Gerwen’s opgewektheid had die zondag een tweeledig karakter. JVC won met 7-2 van Groene Ster en de eerste keus van trainer Eric Meijers had een mondeling akkoord met FC Eindhoven op zak. Na bijna een maand van stilzwijgen, kon hij op 16 juni eindelijk z’n supportersvereniging op de hoogte stellen van zijn droomtransfer. Een zojuist getekend contract toverde zijn tweeëntwintigste verjaardag om tot een knalfeest.

“Mijn supporters, vrienden en familie hebben maandenlang gevraagd of ik al een nieuwe club had en steeds moest ik nee verkopen. Gelukkig kan ik mij nu zonder smoesjes richten op 26 juni als ik met FC Eindhoven ga beginnen aan een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan.”

Net als in het seizoen 2013-2014, toen FC Oss, FC Den Bosch en Roda JC bij hem op de stoep stonden, meldden het afgelopen speeljaar meerdere clubs zich voor de keeper die met handschoenen maat 11 hoge voorzetten pakt. Racing Mechelen, FC Eindhoven, Spakenburg en verschillende andere Top- en Hoofdklassers waren geïnteresseerd. Met het betaalde voetbal als doel koos het talent, dat tot z’n vijftiende nog nooit een wedstrijd had gekeept, op gevoel voor FC Eindhoven. Dat Van Gerwen een gevoelsmens is, blijkt onder meer uit het feit dat hij in 2014 niet inging op de interesse vanuit Kerkrade, omdat JVC amper nog tijd had om een vervanger aan te trekken.

Komend seizoen komt keeper Bart Tinus van OJC Rosmalen naar JVC en kan de ex-M.V.C.’er met een gerust hart z’n gevoel volgen: “Ik heb vertrouwen en een echte kans nodig en dat krijg ik bij FC Eindhoven. Ik krijg speelminuten en dat voelt prima. Bij FC Eindhoven heb ik, na een gesprek met keeperstrainer Hans Segers, een beter gevoel dan ik vorig seizoen bij het contact met FC Oss had. Hoewel de kans in Oss wellicht groter was om meteen door te stoten naar een vaste plek onder de lat. Mitchell van der Gaag, de nieuwe Eindhoven-trainer, heb ik nog niet ontmoet, maar de klik met Segers was uitstekend. Net zoals in 2012 toen ik stage mocht lopen bij Fulham, waar hij op dat moment de keepers onder z’n hoede had.”

De 1.95m lange BDM’er (Bekende De Mortelaarder) tekende een contract voor één seizoen bij FC Eindhoven, dus Klassekeepers.com wil graag weten wat Joris in dat ene jaar hoopt te bereiken: “Net als bij mijn overgang in 2012 van Vierdeklasser M.V.C. naar Topklasser JVC, wil ik veel leren. De Belgische eerste keeper, Tom Muyters, wil z’n contract bij Eindhoven niet verlengen. Mijn nieuwe club wil een ervaren vervanger aantrekken, dus richt ik mij op de positie van tweede keeper. Dat betekent dat ik de concurrentiestrijd met ex-Ajacied Chiel Kramer moet winnen. Ondanks dat we even lang zijn, denk ik dat die doelstelling haalbaar is. Als ik dat voor elkaar krijg, is de kans groot dat Eindhoven mijn contract verlengt. Ik ga vol vertrouwen de uitdaging aan bij de Blauwwitten. Voor mijn gevoel komt deze kans precies op tijd.”

Naar boven

SALE !