Laatste nieuws

Bjørn van Haaren zoekt na vier seizoenen FC Eindhoven Futsal nieuwe uitdaging

Bjørn van Haaren
Foto: Bart van Dorst

Heerlenaar Bjørn van Haaren stopt na vier seizoenen als keeperstrainer en assistent-trainer bij FC Eindhoven Futsal. De eerste twee seizoenen was Van Haaren ook als keeperstrainer verbonden aan de FC Eindhoven Academy; de jeugdopleiding van de veldvoetbaltak van de Jupiler League club.

De oprichter en eigenaar van de keepersopleiding ‘KeeperzAcademy’ begon in 2014-2015 bij de zaalvoetballers van FC Eindhoven. Dat seizoen pakte de in 1977 opgerichte futsalafdeling van FC Eindhoven in de Eredivisie Zaalvoetbal de Nederlandse titel en de beker. De titel werd bij het steevast bovenin de Nederlandse Eredivisie meespelende FC Eindhoven vorig seizoen, met een tweede plaats in de eindklassering, op een haar na geëvenaard. FC Eindhoven kwam de laatste jaren ook meermaals uit in de Uefa Futsal Cup main round; de Futsal Champions League.

Bij FC Eindhoven Futsal, oftewel Futsal Club Eindhoven, werkte Bjørn van Haaren als keeperstrainer onder meer met Pieter Grimmelius, de sluitpost die op 25 mei 2015 aan de basis stond van de vijfde landstitel bij de 4-3 winst op FCK de Hommel, en Dennis Kapteijns. Als assistent van Carmelo Nieddu en Miguel Andres Moreno -tegenwoordig respectievelijk actief bij Gelko Hasselt en FC Barcelona – en als assistent van Jan Vogels, de huidige FC Eindhoven futsaltrainer, coachte Van Haaren bij FC Eindhoven tal van Nederlandse-, Belgische- en Turkse zaalvoetbalinternationals.

Bjørn van Haaren, die de afgelopen twee seizoen ook de keepers van het Nederlandse Futsalteam trainde, gaat na vier seizoenen FC Eindhoven Futsal naar eigen zeggen bewust op zoek naar een nieuwe uitdaging: “Ik sluit me aan bij de woorden van Co Adriaanse die jaren geleden zei dat je na drie à vier jaar bij dezelfde club weer eens verder moet kijken om jezelf scherp te houden. Bij FC Eindhoven heb ik veel geleerd. Er heerst in Eindhoven een echte winnaarsmentaliteit. Naast de prettige samenwerking met onder meer Pieter Grimmelius en Dennis Kapteijns heb ik ook een aantal talentvolle keepers kunnen laten debuteren. Ik heb bij FC Eindhoven veel geleerd. Voor de kans die zij mij hebben gegeven om mezelf te ontwikkelen tot keeperscoach ben ik FC Eindhoven zeer dankbaar.”

De Brabantse KeeperCoach was in 2016 en 2017 ook actief voor zaalvoetbalclub de Hamburg Panthers. De viervoudig Duitse Futsalmeister die vorig jaar als zaalvoetbaltak werd opgeslokt door Bundesligaclub HSV. Op zoek naar een nieuwe club is Van Haaren dus niet aan een grens gebonden: “Ik ga op zoek naar een nieuwe club die net zoals FC Eindhoven niet alleen het hoogste futsalniveau speelt, maar tegelijkertijd haar ambities durft uit te spreken. Dat kan een club in Nederland, Duitsland of België zijn. Natuurlijk ga ik andere uitdagingen, als ze op mijn pad komen, niet uit de weg.”

Naar boven

KLASSEKEEPERS SHOP


Ontdek de #KlasseKeepers-hoodies!