Laatste nieuws

Nijmeegse Dames Eersteklasser SV Orion zoekt keepsters

Roeland Van Gent SV Orion Dames Nijmegen
Foto: Roeland van Gent

Ben jij een keepster of heb je de ambitie om te gaan keepen? SV Orion zoekt enthousiaste voetbalsters voor de positie in het doel. Bij het meidenteam onder negentien jaar (MO19-1) is de nood het hoogst. Maar ook in andere leeftijdsgroepen kan de club van Sportpark Mariënbosch dringend keepsters gebruiken.

Sportvereniging Orion werkt met een keepersbeleidssplan serieus aan de opleiding van keepers en keepsters. Het vrouwenvoetbal bij de vereniging – die met de mannen uitkomt in de Tweede Klasse van het zondagvoetbal – is de laatste jaren enorm gegroeid. Momenteel voetballen er 236 meiden en vrouwen bij de Oranjehemden van Nijmegen-Oost. De meiden spelen veelal tot en met de B-junioren samen met jongens. Daarna kijkt de club in overleg met de speelster naar de meest geschikte vervolgstap. Met de mogelijkheid om door te stromen naar Vrouwen 1, het team dat het afgelopen seizoen voor de derde keer op rij is gepromoveerd. Dit hoogste vrouwenteam speelt komend seizoen in de Eerste Klasse.

Goede ontwikkeling

Bij Orion kijken we bij alle teams zowel naar de korte- als de lange termijn, vertelt keeperscoördinator Niko Stjepanovic: “Wij kijken niet alleen naar het resultaat. Om tot aansprekend resultaat te komen is maatwerk essentieel. Wij bieden mogelijkheden voor een verantwoorde ontwikkeling van spelers. We begeleiden de meiden goed, waardoor ze niet alleen beter worden, maar ook meer plezier krijgen in het voetbal. Daar gaan we voor bij onze vereniging. Het is niet voor niets dat we dit jaar tweede zijn geworden bij de Rinus Michels Award in de categorie ‘Beste Jeugdopleiding Amateurs’.”

Veel aandacht

Het meiden- en vrouwenvoetbal is een wezenlijk onderdeel van SV Orion. De damestak floreert bij één van de grootste voetbalclubs van de regio Nijmegen met meer dan duizend leden. De keeperscoördinator geeft aan dat samen genieten van sporten veel aandacht krijgt binnen de club: “We vinden plezier beleven aan het voetbal en elkaar inspireren belangrijk. Voor de meiden hebben we onlangs een clinic georganiseerd met international Danique Kerkdijk. De voetbalster uit Olst die na vijf jaar FC Twente vorig seizoen voor Bristol City ging spelen. Ook organiseren wij jaarlijks een meidenvoetbaltoernooi. Orion vindt haar meiden en dames belangrijk. Daarom krijgen ze net zoveel aandacht als de jongens en de mannen. Zo zijn we vanwege ons potentieel in vrouwenvoetbal door de KNVB uitgekozen om deel te nemen aan het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal.”

Roeland Van Gent SV Orion Dames Nijmegen

FOTO: ROELAND VAN GENT

Meetrainen?

Meiden of vrouwen die geïnteresseerd zijn en graag een keer bij SV Orion willen meetrainen om de sfeer te proeven, kunnen contact opnemen met Niko Stjepanovic: keeperscoordinator@sv-orion.nl. Uiteraard hoopt SV Orion op veel belangstelling van (potentiële) keepsters.

KLSSKPRS SUMMERSALE

Naar boven

SALE !