Laatste nieuws

Andre Zeldenthuis plukt de handschoenen uit de wilgen

Andre Zeldenthuis
Foto: Sjouke Terpstra

Andre Zeldenthuis heeft het tweede zaterdagteam van zijn laatste club SC Joure de helpende hand toegestoken. De voormalige eerste elftalkeeper van zowel de zaterdag- als zondagtak van de Groenwitten en tevens oud Harkemase Boys-keeper had na het afgelopen seizoen z’n handschoenen in de wilgen gehangen, maar de fitte Fries kon de lokroep van SC Joure Zaterdag-2 niet weerstaan.

De nood was hoog bij het team van trainer Jonne Boonstra. Voorafgaande aan het duel van 1 december, thuis tegen CVV Blauw Wit’34 uit Leeuwarden, was de Boonstra-brigade zonder doelverdediger tegen twee nederlagen aangelopen. Op eigen veld versloeg Urk (0-2) SC Joure-2 en in Groningen tegen GVV Groen Geel gingen de mannen van Sportpark De Hege Simmerdyk met 1-0 onderuit.

Coach Boonstra, een jonge belofte in het trainersvak, was afgelopen zaterdag opgelucht dat hij zich niet meer groen en geel hoefde te ergeren aan een elftal zonder keeper. Zeldenthuis had om hem een hart onder de riem te steken z’n handschoenen gewillig uit de wilgen geplukt. De Jouster-formatie speelde door de aanwezigheid van een echte keeper als vanouds vol zelfvertrouwen. Jelmer Tromp zette Sander de Ree fraai vrij op de rand van het strafschopgebied. De Ree schoot vervolgens droog maar doordacht de 1-0 tegen de touwen. Een bijna identiek door Tromp opgezette kans leidde daarna tot een schot vanaf twintig meter van de voet van De Ree. Sebastiaan Wallinga profiteerde in de rebound optimaal van het feit dat de keeper van Blauw Wit’34 moest lossen: 2-0. SC Joure-2 kreeg daarna moeite om de vlotte voorsprong vast te houden. Zelfs Zeldenthuis had geen antwoord op een afstandschot: 2-1. Toch liep de thuisploeg nog voor rust uit naar 3-1. In de omschakeling stuurde Sander de Ree vanaf het middenveld William Vermaning weg. Vermaning haalde de achterlijn en uit diens voorzet scoorde Jeroen Luhoff.

In de tweede helft had SC Joure-2 meer profijt van de nog immer aanwezige keeperskwaliteiten van Andre Zeldenthuis. Blauw Wit’34 drong SC Joure terug op eigen helft, maar door de routine van Zeldenthuis en Peter Ydel stond de organisatie bij ‘De Bikkels van Boonstra’ na twee weken aanmodderen goed. Andre verrichte, alsof hij nooit was weggeweest bij SC Joure, op een schot in het zestienmetergebied en een kopbal uit een voorzet twee belangrijke reddingen. Met de achtste overwinning van het seizoen nestelde SC Joure Zaterdag-2 zich weer in de middenmoot. Dat smaakt, net als negentig minuten keepen voor Zeldenthuis, naar meer. Voor de zekerheid heeft de keeper die in 2015 met Harkemase Boys de Districtsbeker won, z’n keepershandschoenen binnen handbereik weggelegd.

Heeft u ook keepersnieuws? Over de passie waardoor keepers van jong tot oud, van F5 tot aan eerste elftallen en veteranen wekelijks opvallen? 

Maak een foto, omschrijf de speciale gebeurtenis en neem contact op met KlasseKeepers!

Naar boven

SALE !