Laatste nieuws

Wonderbaarlijk weekend voor Achilles’29-doelman Dani Centen

Dani Centen Twan Centen Achilles'29 Ton Niessing
Foto: Ton Niessing

Dani Centen mocht afgelopen zaterdag, in het met 2-1 gewonnen thuisduel tegen FC Lisse, voor het eerst zijn opwachting maken in het eerste elftal van Achilles’29. De boomlange Centen, sinds juli 2016 is hij neergestreken op sportpark de Heikant, verving Timo Plattel die na onbesuisd uitkomen in de twaalfde minuut de rode kaart zag. Bij de daaropvolgende strafschop van FC Lisse-spits Rowdy van der Putten was Centen kansloos, maar kende vervolgens een prima debuut. Met tien man boekte Achilles’29, voor eerst sinds vijf competitieduels in de Tweede Divisie, een knappe overwinning op de gasten uit de Bollenstreek.

Voor de twintigjarige Beugenaar was het een bijzonder moment, om na de tragische gebeurtenissen eerder dit seizoen, het doel van de Heikanters te mogen verdedigen. In september van dit jaar overleed vader Twan Centen op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. Twan was ruim vijftien jaar keeperstrainer van de selectie van Achilles’29. Vlak voor het betreden van het veld, afgelopen zaterdag, kuste Dani Centen drie keer zijn keepershandschoen waar de naam van zijn vader met trots op staat. Op zijn andere handschoen staat zijn eigen naam: “Zaterdag was een fraaie dag”, aldus Centen tegenover KlasseKeepers, “Het was een mooi debuut, bijzonder en tegelijkertijd heel dubbel, met alles wat er de afgelopen weken is gebeurd.”

Dani Centen Twan Centen Achilles'29 Ton Niessing FC Lisse

“Het was een mooi debuut, bijzonder en tegelijkertijd heel dubbel.” Foto: Ton Niessing

Nog geen dag later eindigde een veelbelovende wedstrijd, in de zondag Hoofdklasse A met Jong Achilles’29 thuis tegen VV Heerenveen, in een deceptie voor de Achilles-doelman. Centen moest in de tweede helft na een directe rode kaart inrukken, nadat hij een doorgebroken speler onderuit had gehaald. De Groesbeekse beloften gingen vervolgens met 1-3 onderuit. De concurrent van Timo Plattel kan door die directe veldverwijzing, net als Plattel zelf, niet in actie komen in de Groesbeekse derby van aanstaande zaterdag tegen De Treffers: “Misschien was het niet verstandig om mij te laten spelen tegen VV Heerenveen, maar dat is makkelijk om achteraf te zeggen. Extra zuur dat ik hierdoor de derby mis, al moet ik nog bericht krijgen van de KNVB. Al met al een veelbewogen weekend zo.” Wie er zaterdag voor Achilles’29 het doel zal verdedigen is nog ongewis: “Geen idee wie er zaterdag in het doel staat, dat is aan de trainer”, aldus Centen.

Naar boven

SALE !