Laatste nieuws

Ubbergen: “Als je mij bij FC Utrecht of FC Twente neerzet merk je geen verschil”

Foto: Jeroen van den Berg

Aan bravoure en zelfvertrouwen geen gebrek bij DOVO-doelman Rodney Ubbergen. Tegenover VICE Sports zegt de sluitpost dat er zowel in de Jupiler League als de Eredivisie weinig vakbroeders rondlopend die beter zijn dan hij.

“Ik zie keepers van wie ik denk: ‘Laat mij een week meetrainen en ik ben nog steeds beter dan jij’. Zelfs in de Eredivisie kan ik misschien net vier keepers opnoemen die beter zijn dan ik. In het voetballende deel ben ik sowieso de beste. Als je mij bij een club FC Utrecht of FC Twente neerzet, merk je geen verschil met wie er nu staat. In sommige gevallen hoef ik niet eens een week te trainen, haha. Helaas voor de Nederlandse clubs durven ze het niet aan met me”, stelt Ubbergen.

“Maar goed, ik heb fouten gemaakt. En als je in Nederland eenmaal fouten maakt, kom je niet meer van dat stempel af. Het is één groot politiek spel. Ik hoef geen betaald voetbal meer te spelen in Nederland. Voor een avontuur in het buitenland sta ik wel open. Ik kon laatst naar de tweede divisie van Portugal, maar dat was financieel niet veel beter dan wat ik nu heb. Ik verdien niet minder dan in de Jupiler League en ik kan gewoon lekker in mijn oude buurt blijven wonen.”

Bron: Voetbal 247

Naar boven

KLASSEKEEPERS SHOP


Ontdek de #KlasseKeepers-hoodies!