Laatste nieuws

DOVO strikt ex-prof Rodney Ubbergen na clubloze periode

Rodney Ubbergen DOVO
Foto: Jeroen van den Berg

In de persoon van Rodney Ubbergen heeft hoofdklasser DOVO per direct een versterking in huis gehaald. De 30-jarige doelman sluit na de winterstop aan en is op aandringen van trainer Gert Kruys naar Veenendaal gekomen. “Drie weken geleden belde hij mij. Wij hadden altijd al de wens om eens samen te werken en die kans was nu. We waren er dan ook vrij snel uit.”

Na een clubloze periode kan de inwoner van Amsterdam niet wachten om weer op het veld te staan. Toch moet men niet denken dat de ex-doelman van onder meer Ajax, AZ, RKC, Cambuur Leeuwarden en FC Oss een tijd niets heeft gedaan. Ubbergen: “Vorig seizoen heb ik bij diverse Engelse clubs getraind en dit jaar veelal bij de Nordin Wooter Academy. Met hen speelde we wedstrijden en werd er fanatiek getraind. Dit deed ik met spelers als Jeremain Lens en bijvoorbeeld Evender Sno. Straks, op 2 januari, sta ik topfit op het veld.”

Inmiddels is de doelman ook al op het complex van DOVO geweest en deze liet goede indruk op hem achter. “Ik wist niet wat ik mij erbij voor moest stellen, maar ik was positief verrast. Het ziet er echt heel goed uit.”

Met Bodhi Prinssen heeft DOVO momenteel een vaste eerste doelman, al ligt deze de laatste tijd redelijk onder druk. Op de vraag of Ubbergen daar van af weet, is hij duidelijk: “Nee. Ik kijk niet naar anderen en ga uit van eigen kracht. Mocht hij beter zijn en kan ik hem niet eruit keepen, dan is dat zo. Kruys heeft niet tegen mij gezegd dat ik de eerste doelman wordt. Ik moet het zelf laten zien en hopelijk pak ik een kampioenschap mee.”

Wat hij na de komende vijf maanden gaat doen, weet Ubbergen nog niet. Hij wil vooral ritme pakken en daarna verder kijken. “Misschien wil ik wel dolgraag bij DOVO blijven, maar zien zij dat niet zitten. Ik heb niet meer de droom om bij Barcelona te keepen, dus laat alles op mij af komen. De komende weken ga ik nu nog harder voor mijzelf trainen en sluit daarna aan. Heerlijk om weer in teamverband bezig te kunnen zijn.”

Bron: VeenendaalseKrant.nl

Naar boven

SALE !