Laatste nieuws

Mardi tweede doelman bij EHC achter Job Bulters

Mardi Noureddine
Foto: EHC / Heuts Hoensbroek

Het heeft in Hoensbroek, het voormalige Staatsmijn-Emma-dorp dat in 1982 opgeslokt werd door Heerlen, voor buitenstaanders lang geduurd voordat de kogel door de kerk was. Deze week werd aan de supporters eindelijk bekend gemaakt dat Noureddine Mardi bij EHC/Heuts komend seizoen de tweede lijnwachter is achter ex-MVV-goalie Job Bulters. Voor de technische staf van de Limburgse amateurclub was het invullen van de vacature van reservekeeper daarentegen verre van spannend.

Een zoektocht naar een kersverse concurrent voor Bulters was niet nodig. Noureddine Mardi was vorig seizoen al overgekomen van het Belgische Patro Eisden uit Maasmechelen. De 25-jarige Marokkaan verdedigde na zijn verwisseling van speelland en club in 2014-2015 al meerdere wedstrijden het doel van het tweede elftal van EHC/Heuts. Hij deed dat naar behoren, vandaar dat EHC hem heeft doorgeschoven naar de eerste selectie van coach Paul Meulenberg.

De Franssprekende keeper uit Riemst wordt bij de kampioen van de Eerste Klasse D, komend seizoen speelt EHC weer in de Hoofdklasse B weer tegen streekgenoot Groene Ster, bankzitter. De positie van Job Bulters, tussen 2008 en 2012 speelde hij 71 competitiewedstrijden voor MVV Maastricht, is en blijft in Hoensbroek onomstreden. De Haarlemmer, die onder Louis van Gaal in november 2006 in De Kuip debuteerde voor AZ tegen Feyenoord, was gedurende het afgelopen kampioensseizoen niet voor niets de minst gepasseerde goalie van de Eerste Klasse D district Zuid II.

Vrijdag 31 juli startte EHC/Heuts uitstekend in de traditionele strijd om het Heerlens kampioenschap. Met Wesley van Aarden als gelegenheidskeeper tussen de palen werd Eersteklasser Bekkerveld met 4-1 verslagen. Van Aarden, overgekomen van het Valkenburgse VV Walram, speelt de aankomende competitieronde 2015-2016 in EHC-2. Wegens absentie van Job Bulters en Noureddine Mardi greep de jonge aanwinst van Meulenbergs B-selectie zijn kans om zich, ondanks niet al teveel werk, te laten gelden als betrouwbare doelman.

De Emma Hoensbroek Combinatie treft in de tweede ronde van het Heerlens kampioenschap op maandag 3 augustus Groene Ster. Dat is voor de roodwitten van Sportpark De Dem een ideale testcase aan de vooravond van het elfde speeljaar in de Hoofdklasse. Met Mardi op de bank en Van Aarden als nieuwe derde doelman, houden de fans in de toekomst niet bij elke gewaagde redding van ‘Haarlemse Job’ hun hart vast.

Naar boven

SALE !