Laatste nieuws

Johan Jansen is na halve werkdag klaar voor nieuwe bekerstunt

Johan Jansen GVVV
Foto: Dick Gijsbertsen

Vanavond spelen de amateurs van GVVV in Leeuwarden in de achtste finale van de KNVB-beker tegen Cambuur. De Veenendaalse Tweede Divisionist wil stunten tegen de profs uit Friesland en daarmee overwinteren in het bekertoernooi.

Doelman Johan Jansen heeft dit seizoen nog geen goals doorgelaten in het grote bekertoernooi. GVVV had wel het voordeel dat alle wedstrijden tot nu toe op het eigen Sportpark Panhuis werden gespeeld. Op 23 augustus dit jaar werd Derde Divisionist Magreb’90 in de voorronde, de fase waarin de profclubs nog niet hoeven te spelen, met 7-0 eenvoudig aan de kant gezet. Op 16 september versloeg GVVV in de eerste ronde Jupiler League-club FC Dordrecht met 1-0. In de tweede ronde kwam de Koninklijke HFC, dat net als GVVV uitkomt in de Tweede Divisie, op bezoek in Veenendaal. De Haarlemse amateurs keerden ook met een 1-0 verlies huiswaarts. Ondanks dat GVVV nu voor de eerste uitwedstrijd in de beker naar Leeuwarden moet, is de 1.93 meter lange sluitpost er na een halve dag werken helemaal klaar voor: “In de ochtend moet ik inderdaad eerst nog werken”, aldus de achtentwintigjarige timmerman tegenover KlasseKeepers. “Met GVVV hebben we regelmatig bewezen voor een stunt te kunnen zorgen. Ik denk zeker dat dit er vandaag wéér inzit.”

Doelman Johan Jansen, bezig aan zijn zevende seizoen bij GVVV, doelt op het successeizoen 2011-2012. Toen Excelsior in de derde ronde van de KNVB-beker op eigen veld met 0-3 werd verslagen. In de achtste finale tegen Sparta was Jansen op een koude dinsdagavond, vijf dagen voor kerstmis 2011, na een 1-1 gelijke stand na de verlenging, zelfs met twee reddingen beslissend in de gewonnen penaltyserie. Het doek viel toen op de eerste dag van februari 2012 tijdens de kwartfinale in Alkmaar. Waar GVVV na tien minuten, door een goal van Dennis van Meegdenburg brutaal op voorsprong kwam, maar AZ door twee oplevingen van Maarten Martens net iets te sterk bleek: 2-1.

Opnieuw kan GVVV dit speeljaar de kwartfinale halen. De keeper die vandaag maar even z’n klauwhamer laat wapperen, geeft aan dat zijn club dat doel inderdaad voor ogen heeft: “Ook dit jaar willen we overwinteren in de beker. Er gaan vele bussen vanuit Veenendaal richting Leeuwarden. Dat maakt zo’n wedstrijd weer heel speciaal. Geweldig om te mogen spelen. Niemand hoeft ons te motiveren. We willen de supporters trakteren op een goede prestatie.” Als KlasseKeepers wijst op de drie cleansheets die de ex-prof van NAC Breda en Almere City dit seizoen haalde in de beker, reageert Johan Jansen, zoals we hem kennen, nuchter: “Laten we het hopen dat ik met de ploeg voor de vierde keer de nul kan houden, dan zijn we al dicht bij de volgende ronde.”

Naar boven