Laatste nieuws

Jesper Leerdam verruilt Excelsior M voor Scheveningen

Jesper Leerdam SVV Scheveningen Excelsior Maassluis
Foto: Harry Noordhof

Nadat vorige week bekend werd dat Erwin Friebel na dit seizoen stopt als doelman, heeft SVV Scheveningen voor volgend seizoen met Jesper Leerdam een nieuwe doelman aangetrokken. Daarnaast heeft Sven Wolsheimer aangegeven ook volgend seizoen voor Scheveningen uit te komen.

Met Jesper Leerdam is Scheveningen er snel in geslaagd een prima vervanger voor Erwin Friebel aan te trekken. De 28-jarige doelverdediger staat al jaren bekend als een betrouwbare sluitpost in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. De in de regio woonachtige Leerdam komt over van competitiegenoot Excelsior Maassluis, waar hij aan zijn vierde seizoen bezig is. In Maassluis geeft hij als eerste doelman leiding aan de defensie die samen met koploper Katwijk de minst gepasseerde van de zaterdag Topklasse is.

Jesper Leerdam genoot een belangrijk deel van zijn jeugdopleiding bij ADO Den Haag en kwam bij de senioren verder uit voor ‘s-Gravenzandse SV (tegenwoordig FC ‘s-Gravenzande), Vitesse Delft, Capelle en Dayton Dutch Lions FC (USA).

Sven Wolsheimer (26) begint na de zomer aan zijn derde seizoen bij SVV Scheveningen. Vorig seizoen kwam hij over van DSO en verdrong tijdens het seizoen met uitstekende prestaties in beker- en oefenwedstrijden concurrent Tom Boks uit de basiself. Ook dit seizoen begon hij als tweede doelman, maar mede door blessures en een schorsing speelde hij naast alle bekerwedstrijden ook ongeveer de helft van de competitiewedstrijden en heeft zich daarin doorgaans een betrouwbare en goed meevoetballende doelverdediger getoond. Met Leerdam en Wolsheimer zijn dus alvast twee van de drie A-selectie-doelverdedigers, die komend seizoen zullen gaan strijden voor de plek onder de lat, bekend.

Bron: Haaglanden Voetbal

Naar boven

SALE !