Laatste nieuws

Eerste keus Van Engelen zondag nog niet op doel bij BVV

Foto: Gerald van Zanten

Het duurt nog maar een paar weken voordat de winterstop aanbreekt. Toch is er bij BVV pas afgelopen week de knoop doorgehakt wie de rest van het seizoen de vaste keeper zal zijn. “Eindelijk”, zegt Aaron van Engelen, die de gelukkige is. Maar desondanks staat hij komende zondag, als BVV tegen TGG speelt, niet onder de lat.

Hans Lathouwers, die pas op het allerlaatste moment werd aangesteld als hoofdtrainer bij BVV, liet tijdens de eerste maanden van deze jaargang de drie doelmannen binnen de selectie rouleren. Vorige week werd besloten dat Van Engelen de voorkeur krijgt, boven routinier Fahd Bouchti en Dylan van Schaik. “Er is nu gelukkig duidelijkheid”, zegt Van Engelen, die zondag op doel stond in de verloren bekerwedstrijd tegen FC Engelen. “Maar aanstaand weekend kan ik waarschijnlijk niet keepen. Ik moest er vorige week helaas in de rust af door een blessure. Bij een botsing kwamen er twee knieën vol in m’n gezicht.”

Van Engelen was het laatste jaar lid van OJC Rosmalen, maar vertrok naar BVV om eerste keeper te worden. “Maar de concurrentiestrijd moest wel eerst nog gewonnen worden”, zegt hij realistisch. “Het vertrek van Theo (van Geffen, red.), die mij nog kende van onze tijd bij Haarsteeg en me naar BVV heeft gehaald, verbaasde mij. Ik heb gesprekken met hem gehad en plotseling vertrok ie weer. De reden daarvan weet ik niet, dus daar kan ik niet veel over vertellen. Maar ik kneep hem toen niet, hoor. Je moet je bij elke trainer toch weer opnieuw gaan bewijzen en Theo was al voor de eerste training weg.”

Het Vlijmense talent, dat begon bij Haarsteeg en 7 jaar in de jeugd van PSV keepte, heeft geen spijt van zijn keuze. “Nee, zeker niet. Ik heb het erg naar m’n zin bij BVV. De resultaten vallen nog tegen, maar ik ben er van overtuigd dat dat goed komt. Ik kan het goed vinden met het team, de staf, enzovoorts. Die trainerswissel heeft niets uitgemaakt.”

Naar zijn zin of niet, Van Engelen keept zondag dus niet tegen TGG. “Als ik fit zou zijn, verwachtte ik te spelen. Maar ik heb een flinke tik gehad en nog last van duizeligheid, dus ik ben niet op tijd speelklaar. De dokter zei dinsdag dat ik een lichte hersenschudding heb opgelopen. Wie de stand-in is? Dat weet ik niet. Er is geen vaste tweede keeper, dat gaat om en om.” Wie er ook onder de lat staat, volgens Van Engelen moet er ‘gewoon’ gewonnen worden van de stadsgenoot. “Als BVV zijnde moet je in de competitie altijd uitgaan van de winst. Dat zal zondag niet anders zijn.”

Bron: 073 Voetbal

Naar boven