Een klasse apart

Betuwse derby blijft bijzonder voor derde generatie Jan Schimmel

TEC FC Lienden Jan Schimmel
Foto: Gerald van Zanten

FC Lienden neemt het zondagmiddag in de ‘Betuwse derby’ in Tiel op tegen buurman T.E.C.. De Tielenaren kenden een matige competitiestart in de Tweede Divisie, maar Blauwe Zebra-Jan Schimmel verwacht een pittig duel op Sportpark de Lok.

KlasseKeepers zocht Jan Schimmel afgelopen week op in Kapel-Avezaath en sprak met hem over de aanstaande derby: “Er zal zondag zeker sprake zijn van rivaliteit, al wordt dit steeds minder. Het is een derby om dat beide clubs dicht bij elkaar liggen, maar volgens mij is er geen sprake van haat en nijd. Op dit moment speelt alleen Matthijs van Gessel nog bij T.E.C., een jongen uit Tiel, zelf kom ik uit Kapel-Avezaath. Wij zijn de enigen die nog een binding met de regio hebben. Toch blijven dit de mooiste wedstrijden om te spelen, vooral omdat het publiek in ruime getalen aanwezig zal zijn.”

Voor Jan Schimmel, na zijn opa en vader de derde generatie met Jan als voornaam bij de familie Schimmel, is de wedstrijd extra bijzonder: “Mijn opa is een echte T.E.C.’er, een echte Oranje, zoals ze dat hier noemen. Van hem mag je ook geen TEC zeggen, het is T.E.C. en niets anders. Mijn opa die heel lang in Tiel heeft gewoond, maar nu toch in Kapel-Avezaath woont, zal zondag zeker aanwezig zijn.” De eerste generatie Jan Schimmel zal zijn kleinzoon waarschijnlijk niet zenuwachtig maken achter zijn doel: “Nee haha, mijn opa staat eigenlijk nooit achter het doel. Ik denk dat hij gewoon op de tribune zal zitten aanstaande zondag. In een oranje trui? Dat zou zomaar kunnen”, zegt Schimmel lachend.

“Als je kijkt naar de vorm waarin wij met FC Lienden verkeren en hoe zij momenteel spelen, dan moet je durven uit te spreken dat je wilt winnen”, meent de doelman, die vijf jaar geleden zelf nog twee jaar het doel van T.E.C. verdedigde. “Zeker als je in de buurt van de top drie wil blijven, moet je deze wedstrijden winnen. Daarnaast hebben we wat goed te maken. Vorig jaar hebben we twee keer verloren van T.E.C. Dus willen we dit seizoen des te meer twee keer winnen”, aldus de lange doelman die het droomscenario van het jaar daarvoor nog goed kent: “In het debuutjaar van T.E.C. in de Topklasse wonnen we met FC Lienden beide wedstrijden. We werden vervolgens glansrijk kampioen.” Als FC Lienden met Jan Schimmel in het doel wint aanstaande zondag in de Betuwse derby van T.E.C., zal de magazijnmanager bij Brink Keukens in Tiel, maandag zijn collega’s extra prettig begroeten. Want er werken een aantal fanatieke T.E.C.-aanhangers met hem bij Brink.

Jan Schimmel in het KlasseKeepers Poloshirt “Embroidered Badge Green’.

Jan Schimmel in het KlasseKeepers Poloshirt “Embroidered Badge Green’. Bestel het poloshirt hier!

Naar boven

SALE !