Een klasse apart

Cambuur niet aantrekkelijk genoeg voor Jan Schimmel

Jan Schimmel FC Lienden KlasseKeepers
Foto: Maarten Omvlee

Het seizoen van Jan Schimmel is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De 22-jarige sluitpost van FC Lienden veroverde met de Betuwse club het algeheel amateurkampioenschap. In allebei de wedstrijden om het amateurkampioenschap tegen Kozakken Boys hield Schimmel zijn doel schoon (0-1 en 2-0).

Er is veel belangstelling vanuit het betaalde voetbal voor Jan Schimmel. Zo had hij eerder al gesprekken met Jupiler League club Achilles’29 uit Groesbeek. Ook trainde hij enkele keren mee met de beloften van FC Utrecht en speelde hij een testwedstrijd voor Cambuur Leeuwarden.

Cambuur wilde Schimmel graag binnenhalen als derde doelman. Maar dat was iets wat hij zelf niet zo zag zitten: “Ik woon in Kapel-Avezaath, een klein dorpje bij Tiel. Bij FC Lienden heb ik heel goed naar mijn zin en sta ik wekelijks onder de lat. Ik zou mijn vertrouwde omgeving in moeten ruilen voor een appartementje in Leeuwarden. Tevens kan ik als derde doelman niet rekenen op veel speelminuten.”

Schimmel gaat er vanuit dat hij volgend seizoen bij FC Lienden onder de lat staat. Afgelopen februari verlengde hij zijn contract met twee jaar. “Bij FC Lienden willen ze tweede divisie gaan spelen. Daar kijk ik erg naar uit. De technische staf heeft een fijne manier van doorontwikkelen. Dit seizoen hebben we met FC Lienden laten zien dat we een hecht team zijn. Dat is denk ik de sleutel geweest tot het succes” aldus de penalykiller uit de Betuwe.

Ambities heeft de jonge doelman genoeg. “Ik ben een groot fan van Feijenoord. Als jongen droomde ik ervan om in de Kuip te spelen.” Schimmel wil in de toekomst graag de stap naar het betaalde voetbal maken. Na een avontuur bij N.E.C. (6 weken stage als B-junior) en een periode bij Vitesse-A1, denkt hij nu met meer ervaring wel de stap te kunnen maken. De boomlange sluitpost vertelde tegen Klassekeepers.com dat hij vertrouwt op zijn kwaliteiten: “Met mijn lengte ben ik sterk in de lucht, ik kan aardig meevoetballen en in 1-tegen-1 situaties heb ik veel profijt van mijn reflexen.”

Naar boven

SALE !