Een klasse apart

Topklasse nieuw hoofdstuk voor superboer Van de Kracht

Jordy van de Kracht De Treffers KlasseKeepers
Foto: Joop Kappert

Afgelopen februari werd het contract van Jordy van de Kracht bij De Graafschap niet verlengd. De 25-jarige superboer speelt dit seizoen voor De Treffers uit Groesbeek. In de Topklasse wil Jordy van de Kracht uitgroeien tot vaste waarde onder de lat bij De Treffers en weer minuten maken in het doel.

Jordy van de Kracht staat hiermee aan het begin van een nieuwe periode in zijn carrière. “Ik ben begonnen bij de jeugd van VV Rheden. Al snel was er interesse van De Graafschap. Vanaf mijn tiende heb ik alle jeugdelftallen doorlopen bij De Graafschap, waarna ik 6 jaar bij de selectie heb gezeten”. Afgelopen seizoen was Van de Kracht stand-in achter Hidde Jurjus en Jasper Heusinkveld en kwam hij niet verder dan twee optredens in het betaalde voetbal. De altijd lachende doelman viel in tegen FC Emmen en maakte zijn debuut in de basis tegen Telstar.

Met zijn overgang naar Sportpark Zuid houdt Van de Kracht het betaald voetbal voorlopig voor gezien. Een deur die hij echter nog niet helemaal dichtgooit. “Ik heb bij De Graafschap veel op de bank gezeten. Op een gegeven moment wil je graag minuten gaan maken. De Topklasse is van hoog niveau en kan eventueel weer een opstap zijn naar het betaalde voetbal”. Daarbij benadrukt de goalie, die al jaren goed bevriend is met PSV-spits Luuk de Jong, dat De Treffers een prachtige club is met een mooi sportpark en een geweldige achterban. ”Na het eerste gesprek bij De Treffers voelde het gelijk goed. Ik wil met deze club iets neerzetten. De ambities van de club spreken me erg aan, de club heeft een professionele uitstraling en ik wil met De Treffers in de tweede divisie gaan voetballen”.

Bij De Treffers gaat Van de Kracht de concurrentie aan met Niels Kornelis, afgelopen seizoen de eerste doelman. Dit schrikt de 25-jarige gangmaker in de kleedkamer uit Rheden echter niet af. “Op dit niveau is er altijd concurrentie. Concurrentie houdt iedere voetballer scherp en je kunt elkaar naar een hoger niveau tillen. Je moet zelf laten zien wat je kunt en er alles uithalen”.

Aanstaande maandag, 13 juli, trappen ze af op Sportpark Zuid. “Ik heb veel zin in de eerste training. Ik ben heel erg benieuwd naar de spelersgroep en naar trainer Anton Janssen”, beide leerde Van de Kracht al wel kennen tijdens de eerste kennismaking afgelopen maand in het clubhuis. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt De Treffers onder andere tegen Jong Ajax, GVVV en Jong NEC. “Het programma ziet er goed uit. In die wedstrijden moet ik laten zien dat ik in de eerste competitiewedstrijd in de Topklasse onder de lat hoor te staan.”

Naar boven

SALE !