Wie de handschoen past

T1TAN geeft iedereen gegarandeerd grip op pricewise profkwaliteit

KAREL PULLEN: TOT 2018 15 JAAR EERSTE KEEPER VAN VV BERGENTHEIM. (FOTO KAREL PULLEN)

Keepers van elke leeftijd of niveau hoeven geen titanenstrijd te leveren om te kunnen keepen met handschoenen die profkeepers ook hanteren. Voor € 59,95 prijkt met T1TAN dezelfde kwaliteit foam om ieders vingers als bij Nick Marsman (Feyenoord), Felix Wiedwald (FC Emmen), Jorn Brondeel (Willem II) of Thomas Kaminski (Blackburn Rovers). Sinds eind vorig jaar heeft het Duitse merk T1TAN een website voor Nederland en België: www.t1tan.nl. Franchisenemer Karel Pullen richt zich als ‘Keeper voor Keepers’ niet alleen op de verkoop van keepershandschoenen. Hij laat expres amateurkeepers nieuwe modellen uitproberen en adviseert keepersklanten actief. Inzake onderhoud en het maken van keuzes bij het personaliseren van handschoenen met T1TAN’s My Glove Confugarator. Keepen als een prof komt zo voor iedere doelverdediger op een speciale manier binnen handbereik.

“Ik wilde perse dezelfde handschoenen hebben
als ’s lands eerste keeper.”

Van Breukelen
Dat de vertegenwoordiger van T1Tan in Nederland en België, naast z’n broodwinning als groepsleerkracht basisonderwijs, op z’n vijfendertigste de hand weet te leggen op een nieuw keepershandschoenenavontuur is geen toeval. De adoratie voor vingers voorzien van foam begint opvallend vroeg. De geboren en getogen Bergentheimer is dertig jaar eerder, als F-keeper van de plaatselijke VV Bergentheim, idolaat van Hans van Breukelen. Net als veel jeugdkeepers na het EK van 1988. Op het eerste gezicht is daar niets bijzonders aan. De overmatige belangstelling voor de handschoenen van De Breuk is echter buitengewoon. Vader Hans, voetbalfanaat en voormalig laatste man van VV Bruchterveld, is de opmaat naar een voetballeven vol keepershandschoenen: “Mijn vader had veel voetbalvideobanden. Waaronder die van het succesvolle EK1988. Daardoor werd ik fan van Hans van Breukelen. PSV was in die tijd mijn club, dus de puzzel was gauw gelegd. Ik wilde perse dezelfde handschoenen hebben als ’s lands eerste keeper. Na enig speurwerk vond ik die in een winkel bij ons in de buurt.” Waar een wil is, zonder internet en webshops, is een weg. “Er hing een poster van Hans van Breukelen op m’n tienerkamer en ik stuurde hem een brief. Ik kreeg een mooie kaart terug. Die heb ik nu nog!”

(foto T1Tan.nl)

“Iedere keeper op de wereld moet
met hetzelfde materiaal
als de profkeepers kunnen spelen.”

Niet in de wilgen
Nadat de adoratie voor De Bedwinger van Belanov met de jaren uit z’n vingers glipt, neemt de interesse in keepershandschoenen de overhand. Met collega PABO-student Noppers start Pullen in 2005 de webshop Persulkeepers.nl In 2008 ruilen ze Persulkeepers.nl in voor KEEPERsport.nl Als franchisenemers voor Nederland en België. Wederom een webshop voor voornamelijk keepershandschoenen. De laatste seizoenen van z’n keepersloopbaan bij VV Bergentheim, verdedigt de trotse vader van drie dochters het doel van de Overijsselse Derdeklasser met Varan, het handschoenenmodel van KEEPERsport. Dat de clubkeeper in 2018 stopt na vijftien seizoenen eerste elftal wil niet zeggen dat zijn handschoenen in de wilgen terecht komen op Sportpark Moscou. Keepershandschoenen houden de gewezen doelman ook na zijn tijd als keeper in hun greep. Met ‘Wie de handschoen past, trekke hem aan’ als motto op zoek naar de perfecte pasvorm, kwaliteit, uitstraling en afstemming op individuele wensen.

Déjà vu
Ondanks dat KEEPERsport de nummer één qua omzet is in Europa, kiest de drievoudige doelverdediger van het Hardenbergse Regioteam ervoor om vanaf november 2020 de webshop van T1TAN voor Nederland en België op te zetten. “Ik was na twaalf jaar KEEPERsport toe aan een nieuwe uitdaging. KEEPERsport.nl was gaandeweg steeds meer een webshop voor teams geworden, in plaats van een specialist voor keepers. Bij KEEPERsport kreeg Martin Krenn T1TAN handschoenen maar niet in z’n webshop, terwijl de eigenaar van KEEPERsport een fan van T1TAN was. Daardoor werd mijn aandacht op T1TAN gevestigd. Nadat ik in de zomer van 2020 stopte bij KEEPERsport, maakte ik in de herfstvakantie online kennis met T1TAN. Dat voelde als thuiskomen. Door hun planmatig denken en de My Glove Generator was het alsof ik weer als vijfjarige de wereld afstruinde op jacht naar Van Breukelen-handschoenen. De missie van T1TAN – ‘Iedere keeper op de wereld moet met hetzelfde materiaal als de profkeepers kunnen spelen’ – sprak me enorm aan. Bij T1TAN kan je voor €59,95 dezelfde kwaliteit handschoenen kunt kopen, als waarmee Nick Marsman het Feyenoorddoel verdedigt. Omdat alles online gebeurt, winkels ontbreken, kan T1TAN voor een unieke prijs de beste kwaliteit leveren. Met hoogwaardige grondstoffen en productieprocessen uit Duitsland. Bij de ontwikkeling van nieuwe modellen, kan ik keepers handschoenen laten testen. Dan kies ik voor de onderste regionen van het amateurvoetbal. Die keepers krijgen nooit handschoenen.”

“Gelukkig kent Karel me een beetje.
Die had gelijk een passende
combinatie voor mij samengesteld.”

Kiezen voor kwaliteit
T1Tan’s kersverse countrymanager voor Nederland en België heeft door z’n riante netwerk al een rits aan profkeepers gebonden aan z’n nieuwe werkgever: Nick Marsman (Feyenoord), Felix Wiedwald (FC Emmen), Jorn Brondeel (Willem II), Xavier Mous (PEC Zwolle), Tim Coremans (Sparta Rotterdam), Thomas Kaminski (Blackburn Rovers), Gaëtan Coucke (KV Mechelen), Nordin Jackers (Waasland Beveren). Toch is de docent van groep 7/8 van de Casper Diemerschool in Bergentheim niet slechts gefixeerd op omzet. Met een goede baan als financieel fundament is de insteek anders: “Ik hoef er niet van de verkoop van T1Tan te leven. De online verkoop van keepershandschoenen is meer een uit de hand gelopen hobby. Waarbij ik volop geniet van allerhande contacten met keepers. Keepers onder elkaar hebben maar een half woord nodig. Dat Nick Marsman heeft gekozen voor de kwaliteit van T1TAN heeft gedeeltelijk te maken met het feit dat we elkaar al lang kennen. Toen mijn oudste dochter Maureen geboren werd in 2012, stond Nick op de stoep met een kraamcadeau. Vorig jaar deed ik hetzelfde in Blackburn toen Thomas Kaminski voor het eerst vader werd.”

DE T1TAN MY GLOVE GENERATOR OP T1TAN.NL (FOTO MAARTEN OMVLEE)

Ondanks Pullens sterke band met z’n keepers, is de keuze van hen voor T1TAN verre van een vriendendienst. Nick Marsman is daar duidelijk over: “Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar nieuwe keepershandschoenen en heb al veel merken uitgeprobeerd. Zo begon ik dit seizoen ook met T1TAN. Ik zei tegen Karel ‘Ik ga alleen naar T1TAN als ik echt tevreden ben met die handschoenen’, want dat is voor een keeper natuurlijk het belangrijkste materiaal. Met het testen merkte ik al dat de grip echt goed was, alleen was het nog even zoeken naar de juiste maat een pasvorm. Gelukkig kent Karel me een beetje. Die had gelijk een passende combinatie voor mij samengesteld. Die combinatie was gelijk perfect. De grip en de pasvorm is echt top!”

Begeleiding
Zoals gezegd gaat het keepershart van de franchisenemer sneller kloppen door de My Glove Generator. “Elke keeper kan de hele handschoen op T1TAN.nl stap voor stap afstemmen op zijn of haar wensen qua foam, kleur, pasvorm en bedrukking. Ze kunnen zo ongeremd in de huid kruipen van hun idool of zich onderscheiden met een zelf bedacht concept. Ik weet uit ervaring hoe heerlijk het voelt om met je eigen design in het doel te staan. Met Live-Chat en GloveBot krijg je meteen ondersteuning bij het maken van keuzes. Je kan hiervoor ook een mail naar mij sturen: support@t1tan.nl Het begeleiden van keepers vind ik belangrijk. Zo krijgen klanten een dag na hun aankoop een video toegemaild waarin wordt getoond hoe je de handschoenen schoonmaakt en onderhoudt.”

KAREL PULLEN IN 2015 ALS KEEPER ACTIEF VOOR HET REGIOTEAM VAN HARDENBERG. (FOTO GERRIT HEINE)

Prijs-kwaliteit-verhouding
Natuurlijk heeft T1TAN ambities die de voormalige sluitpost van VV Bergentheim op het lijf geschreven zijn. “Als keeper weet je hoe het is om elke wedstrijd alles te geven. Dat komt goed van pas in mijn functie als countrymanager van T1TAN. We willen met de prijs-kwaliteit-verhouding als wapen marktleider worden. Ondanks de coronaperikelen is de verkoop flink gestegen. De nieuwe webshop voor ons land en België is nu al een succes. Voor dit jaar is er een duidelijk plan uitgerold. Met gefaseerd nieuwe modellen en het Europees kampioenschap als speerpunt. Tijdens de zestiende editie van dit toernooi gaat er minimaal één keeper zijn heiligdom verdedigen met T1TAN handschoenen. Wie, dat mag ik nog niet zeggen. Belangrijker nog is het dat we alle keepers dezelfde kwaliteit bieden. Maar we moeten ons natuurlijk ook blijven onderscheiden.”

Naar boven

SALE !