Laatste nieuws

Sportclub Silvolde goalies op dreef in Spaanse zon

Marco Olthuis Sportclub Silvolde Malaga Excelsior Maassluis
Foto: Geno Mijnen

Afgelopen week was de hoofdmacht van Sportclub Silvolde, uitkomend in de zondag Hoofdklasse C, neergestreken in Malaga voor het traditionele trainingskamp. Goalies Marco Olthuis en Melvin Kersten bereidden zich in het zuiden van Spanje voor op de tweede seizoenshelft.

Op de tweede dag van het verblijf in Spanje werd er geoefend tegen zaterdag Topklasser Excelsior Maassluis. Zonder eerste doelman Marco Olthuis, hij zou later deze week aansluiten in verband met werkverplichtingen, startte Sportclub Silvolde aan de wedstrijd tegen de Tricolores. De zwart witten begonnen goed en waren in de eerste helft gelijkwaardig aan de Topklasser. De eerste echte kans was voor Sportclub Silvolde, maar deze ging langs de goede kant van de paal voor Excelsior-goalie Jean-Paul van Leeuwen.

Ook Excelsior Maassluis liet zien dat het niet voor niets op een niveau hoger acteert. De wedstrijd golfde in de eerste helft op en neer met aan weerszijden mogelijkheden. Melvin Kersten, de 18 jarige stand-in, was prima op dreef bij een lastig schot waardoor beide doelmannen met een clean-sheet aan de thee konden.

In de tweede helft nam Excelsior Maassluis, met een bijna geheel nieuw team, het heft meer in handen en werd er meer druk gezet op de ploeg uit Silvolde. Jongeling Kersten bleef uiterst rustig en acteerde vakkundig bij enkele gevaarlijke corners. In de 65ste minuut moest hij uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen. De bal werd uit een hoekschop van dichtbij tegen de touwen gekopt.

In de slotfase probeerde Sportclub Silvolde de stand nog gelijk te trekken, het kreeg daar ook nog een goede mogelijkheid voor, maar er kwam geen wijziging meer in de stand (1-0).

De volgende twee dagen werd er getraind. Marco Olthuis, dit seizoen al goed voor maar liefst 5 clean sheets, was inmiddels ook aangekomen. Onder prima omstandigheden, 22 graden en zonnig, werd een afwisselende training afgewerkt waarin loopvormen, behendigheids-, coördinatie-, conditionele- en krachtoefeningen centraal stonden. Afgewisseld met relatieve rust oefeningen als passen/trappen. Uiteraard was er nog een afwerkvorm met de groep en werden de trainingen afgesloten met een kleine en grote partij.

Al met een  zeer geslaagd trainingskamp in het zuiden van Spanje voor de huidige nummer 4 van de zondag Hoofdklasse C. Op zondag 24 januari wordt de competitie herstart met een thuiswedstrijd tegen laagvlieger De Bataven en zal Olthuis zijn doel weer schoon willen houden.

 

Naar boven

SALE !