Laatste nieuws

Richard Arends oog valt op titelkandidaat Spakenburg

Richard Arends Spakenburg FC Oss KlasseKeepers
Foto: Theo Hartog

Richard Arends is weer terug op de Nederlandse velden. Vorige week werd de 24-jarige doelman gepresenteerd door zijn nieuwe club SV Spakenburg. Tijdens de open dag van de zaterdag Topklasser werd bekend gemaakt dat Barry Ditewig er een serieuze concurrent bij heeft. Met de overstap naar Spakenburg ruilt Arends zijn IJslandse profavontuur in voor een nieuwe uitdaging op het hoogste amateurniveau van Nederland.

In januari dit jaar dwong Richard Arends, op dat moment spelend voor zaterdaghoofdklasser DFS, nog een contract af bij de IJslandse profclub IB Keflavik. Na een stageperiode en een trainingskamp in Spanje tekende de doelman een contract tot en met oktober dit jaar.

Bij het begin van de competitie, die in IJsland start in mei en eindigt in oktober, was de Nederlandse doelman de onbetwiste nummer 1. Toch bleef het avontuur beperkt tot zeven officiële competitiewedstrijden voor viervoudig landskampioen IB Keflavik: “De randvoorwaarden waren niet goed geregeld, waardoor ik het buiten het voetballen om niet naar mijn zin had in IJsland.” De ex-goalie van FC Oss besloot hierom de optie in zijn contract, om in de transferwindow weg te kunnen, te lichten en zo IB Keflavik vroegtijdig te verlaten.

Na verschillende aanbiedingen en gesprekken met betaald voetbalclubs uit Eredivisie en Jupiler League kiest Richard Arends toch voor Spakenburg. Zo zegt hij in gesprek met Klassekeepers.com: “Spakenburg is een mooie club met veel trouwe supporters en is ook dit jaar een serieuze titelkandidaat. Daarnaast biedt het mij de kans om mezelf op maatschappelijk gebied verder te ontwikkelen. Op dit moment ben ik werkzoekende en ondersteun ik mijn broer (Ariën Arends, verdediger van zaterdag eersteklasser DFS) bij de werkzaamheden in zijn hotel.”

Vorige week maandag trainde Arends voor de eerste keer mee in Spakenburg. Het voelde gelijk vertrouwd, mede dankzij het weerzien met twee oud teamgenoten: “Dominique Scholten en Danny van den Meiracker ken ik nog uit mijn tijd bij FC Oss. Het is prettig als je al wat spelers kent, al kan ik me altijd wel snel aanpassen hoor. Eindelijk kan ik gewoon weer Nederlands praten in de kleedkamer.”

Het afgelopen weekend zat Arends al op de bank tijdens het eerste competitieduel van zijn nieuwe club, tegen Rijnsburgse Boys. Vanaf de kant zag de inwoner van Opheusden dat zijn ploeg en concurrent Barry Ditewig met 3-0 verloor. “Dat was een valse start, als ploeg weten we gelijk waar we staan- en waar we aan kunnen werken. Al vond ik de einduitslag wel wat geflatteerd, omdat de laatste twee treffers erg laat tot stand kwamen nadat we zelf verzuimde gelijk te maken”.

Over concurrent Barry Ditewig, de ex-Achilles’29-goalie werd in 2014 uitgeroepen tot beste keeper van de Topklasse Zondag, is Arends duidelijk: “Barry is een goede keeper, een leuke collega en hij heeft veel ervaring.” Toch komt de Betuwse-goalie niet naar Spakenburg voor een plek op de reservebank: “Dat lijkt me duidelijk! Ik wil hier graag minuten gaan maken. Ik ben heel ambitieus, ik ga uit van mijn eigen kracht en wil in de toekomst van waarde zijn voor Spakenburg. De competitie is nog lang, er komen nog voldoende wedstrijden en ik zal er alles aan doen om te laten zien wat ik kan”.

Naar boven

SALE !