Laatste nieuws

Koroglu krijgt vrijaf, De Groot maakt Topklassedebuut

Groot de Richard VV Katwijk
Foto: Aad de Winter

Zonder doelman Atam Koroglu, maar mét Richard de Groot had Katwijk zaterdag geen kind aan Capelle. De Katwijkers hadden er wel behoorlijk wat kansen voor nodig, maar uiteindelijk won het met 3-1.

Zonder Koroglu dus. De vaste volgers van de Katwijkers knipperden wellicht meermalen met de ogen, toen de opstelling bekend werd. De keeper uit Amersfoort is al jaren de onbetwiste nummer één van de oranjehemden. Reden voor trainer Dick Schreuder om dat vooraf uit te leggen aan de aanwezige pers. De keeper legde zich na de mindere optredens zoveel druk op, dat het de trainers het beste leek om even afstand te nemen. En dus kreeg Koroglu van de staf vrijaf om in de luwte de kop leeg te maken. “Het is in het profvoetbal vrij normaal,” legde Schreuder na afloop nog maar eens uit.

Zijn vervanger was Richard de Groot. Het talent maakte vorig jaar zijn debuut in het laatste uitduel tegen SHO en zou nu debuteren in de Topklasse. En dat ging de 20-jarige keeper prima af, al kreeg hij niet gek veel gelegenheid zichzelf te bewijzen. Zo vlak voor rust was zijn moment, toen hij een van richting veranderd afstandsschot uit de doelmond ranselde en Katwijk voor een achterstand behoedde.

Naar boven

SALE !