Laatste nieuws

JVC Cuijk zoekt opvolger keeperstrainer Fred Gerritse

Fred Gerritse
Foto: JVC Cuijk

“Jammer dat onze keeperstrainer Fred Gerritse aan het einde van het seizoen vertrekt bij JVC Cuijk”, zegt trainer Arno Arts waarvan het contract bij JVC nog een jaar doorloopt. De Groesbeekse oefenmeester in Cuijkse dienst kijkt met plezier terug op de samenwerking met Gerritse: “Fred heeft verstand van zaken, een duidelijke visie en is altijd bijzonder gedreven. Een betrokken coach die ook goed kan relativeren. Daarnaast is het prettig om met hem samen te werken. Fred is eerlijk en recht voor z’n raap. Het is een aderlating voor JVC dat hij straks vertrekt.”

De voormalige keeper van onder meer de Nijmeegse clubs Trekvogels en Blauw Wit trainde van 2008 tot 2010 de doelmannen van JVC’s selectie. Halverwege het vorige seizoen begon Gerritse aan zijn tweede periode op Sportpark de Groenendijkse Kampen. Hij stopt medio mei volgend jaar als keeperstrainer van JVC, omdat zijn in september van dit jaar opgerichte bedrijf Work-Aut in een stroomversnelling veel tijd opslokt. Work-Aut is, met het coachen en trainen van mensen met autisme, Gerritse op het lijf geschreven. “We willen de persoonlijke ontwikkeling van onze cliënten stimuleren door middel van sport en bewegen. Fysiek en mentaal kunnen ze met de juiste begeleiding enorm groeien.”

De oprichter van Work-Aut kan, vanwege zijn nieuwe, intensieve bestaan, z’n werk niet meer combineren met de rol van keeperstrainer bij JVC. Hij heeft vroeg in het seizoen de knoop doorgehakt om JVC duidelijkheid en voldoende tijd te verschaffen om een opvolger te zoeken. Daar zijn ze in Cuijk nu druk mee bezig. Toch kostte de keuze Fred pijn in het hart: “JVC is een geweldige club om te werken. Facilitair klopt het als een bus. Ik kijk met plezier terug op mijn twee periodes bij JVC.”

Met wat minder tijd ter beschikking blijft het keepersbloed van Gerritse ook na dit seizoen stromen. De ervaren ex-amateur-goalie, hij doorliep de hele jeugdopleiding van de proftak van N.E.C., gaat zich richten op het beter maken van jeugdkeepers. Fred zoekt daarvoor nog een club en gaat er vanuit dat hij met het trainen van jeugdigen, makkelijker dan nu bij JVC, in staat zal zijn om trainings- en werktijden goed op elkaar te stemmen.

Fred Gerritse JVC Cuijk

Fred Gerritse. Foto: JVC Cuijk

Naar boven

SALE !