Een klasse apart

ESA-doelman Amati gebruikt carnavalsweekend voor comeback

Dennis Amati ESA Spero DTS Ede
Foto: Het Gelderse Voetbal

Dennis Amati staat vanavond weer op het veld. De lange doelman van de Arnhemse zaterdag tweedeklasser ESA miste afgelopen weekend de wedstrijd tegen Veensche Boys die ESA met maar liefst 7-1 verloor. Amati werd vorige week donderdag geholpen aan spataderen en lijkt na het carnavalsweekend weer beschikbaar voor de rode lantaarndrager uit 2G.

Eerder die week viel tweede keeper Ramon Elbers op de training uit met een spontane klaplong. Elbers moest met spoed twee ingrepen ondergaan in het ziekenhuis en staat voorlopig dus niet onder de lat. Tegen koploper Veensche Boys verdedigde het 19-jarige talent Stijn Berendsen het doel van de Blauwwitten. Berendsen kon niet voorkomen dat er met grote cijfers werd verloren.

“Het herstel gaat heel goed. Ik mag vanaf vandaag weer volle bak trainen”, vertelt de 25-jarige Dennis Amati tegen KlasseKeepers. “Ik heb die spataderen al acht jaar, maar eigenlijk heb ik er pas vanaf juni vorig jaar last van. Er bleef veel vocht in vastzitten, waardoor ik erg zware benen kreeg en het pijnlijk was als er een bal op kwam. Verre van ideaal voor een doelman natuurkijk.” Toch mag de voormalige sluitpost van VV Spero en DTS Ede snel weer het trainingsveld van Sportpark Rijkerswoerd op: “Ja na de carnaval weer volle bak.”

Het uit de derde klasse gepromoveerde ESA heeft het erg moeilijk een niveau hoger. Door de pijnlijke nederlaag van afgelopen weekend in Nijkerkerveen, zakte de ploeg van trainer Peter Gerritsen naar de laatste plaats. Amati beseft dat het een helse klus wordt om de rode lantaarn aan een andere club over te doen: “Het is tot nu toe een erg moeilijk seizoen. We zullen er alles aan moeten doen om erin te blijven. Het wordt zwaar, je mist af en toe wat geluk en kwaliteit, maar ik ben ervan overtuigd dat het niet onmogelijk is.”

De jonge Stijn Berendsen geniet van zijn onverwachte speelminuten bij het eerste elftal van ESA: “Ik heb een bijzondere positie in de seniorenselectie, want ik switch tussen ESA 1 en ESA 2. Ik heb nu twee competitiewedstrijden en twee bekerwedstrijden voor het eerste gespeeld.” Stijn lijkt de smaak te pakken te hebben nu hij Amati heeft moeten vervangen: “Vanavond speel ik de oefenwedstrijd tegen DCS uit Zevenaar. Het aanstaand weekend zijn we vrij vanwege carnaval en de volgende competitiewedstrijd tegen Scherpenzeel. Ja, wie weet?”

Stijn Berendsen ESA

Stijn Berendsen. Foto: Mali Dogan (Het Gelderse Voetbal)

Naar boven

SALE !