Jeugdkeepers

SC Heerenveen U19 doelman Stuiver gaat avontuur aan in Californië

Ruben Stuiver SC Heerenveen U19 KingsTalent University of San Francisco men’s soccer
Foto: KingsTalent

SC Heerenveen U19 goalie Ruben Stuiver verruilt deze zomer de Friese eredivisieclub voor de University of San Francisco men’s soccerteam. De 18-jarige keeper verhuist deze zomer naar de stad van de Golden Gate Bridge, Alcatraz en Pier 39; San Francisco, Californië!

Sinds zijn tiende jaar maakt Stuiver deel uit van de jeugdopleiding van SC Heerenveen. Sindsdien was hij niet meer weg te denken onder de lat van de Friese jeugdelftallen. Stuiver maakte ieder jaar progressie en dat werd beloond met een voorselectie van Oranje onder 15. Sinds zijn zeventiende traint Stuiver regelmatig mee met de A-selectie van SC Heerenveen waar hij op de training ballen stopt van onder andere Sam Larsson en Reza Ghoochannejhad, smaakmakers in de eredivisie. Deze zomer verruilt Stuiver dus de Friesche trainingsvelden voor de velden van de USF Dons in het zonnige Californië.

Luis Trejo, assistent coach van USF Dons, kwam speciaal naar Nederland om Stuiver persoonlijk aan het werk te zien. Hij was direct onder de indruk van de jonge doelverdediger. “Met Stuiver hebben we een topkeeper binnengehaald. Hij is in staat om direct zijn stempel te drukken op ons spel met zijn keeperskwaliteiten maar ook met zijn persoonlijkheid.” Hij mag dan ook zijn borst natmaken direct bij zijn aankomst in Californië. In de voorbereiding op het seizoen wacht een loodzwaar programma waarin de Dons zich gaan meten met de absolute top in het Amerikaanse College Soccer. Zo staan thuiswedstrijden op het programma tegen regerend landskampioen Stanford en Powerhouse UCLA. Tussendoor wordt er naar Indiana gevlogen voor wedstrijden tegen topteams als Indiana en Butler. Ideale tegenstanders voor de Nederlander om zich direct te onderscheiden.

University of San Francisco men’s soccer team komt uit in de NCAA Division 1 West Coast Conference (WCC). In de competitie staan toppers als Pacific en Saint Mary’s op het programma. Daarnaast mag Stuiver zich opmaken voor uitwedstrijden naar het verre Oregon en Washington (state). Hiermee ziet hij dus ook erg veel van het mooie Amerika. De transfer is mogelijk gemaakt door KingsTalent, dat Ruben heel veel plezier en succes in San Francisco wenst!

Naar bovenAlle sweaters: 1+1 GRATIS!