Laatste nieuws

Stan Bruijsten leunt niet achterover tegen SVBO

Stan Bruijsten SV Orion Nijmegen
Foto: Rob Koppers

Er lijkt geen rem te zitten op de promotiedrang van SV Orion. De Nijmeegse voetbalclub speelt zondag de eerste nacompetitiewedstrijd tegen SVBO, de eerste horde richting de Hoofdklasse. Drie jaar geleden was de club nog actief in de derde klasse.

“Ik weet bijna niet meer wat verliezen is”, grapt doelman Stan Bruijsten. Voor de nederlaag van afgelopen maandag tegen hekkensluiter WSV (3-1) was Orion elf wedstrijden ongeslagen. “Tegen WSV speelden we met een B-elftal. Ik deed zelf ook niet mee. We liggen er niet wakker van.”

SV Orion moet zondag in eigen huis scoren, maar vooral ook zonder tegengoals blijven met het oog op het uitduel in Emmen. “Dat is dit seizoen vaak genoeg gelukt, dus ik heb er vertrouwen in.” De doelman roemt zijn verdediging. “Het staat als een huis. De verdediging is de beste linie die we hebben. Dat is voor een keeper erg fijn. Er komt bijna niks door. Als het gebeurt, sta ik er nog.” Bruijsten moest de afgelopen weken zijn aandacht er wel bij houden. “Als keeper kun je niet achterover leunen. Als de tegenstander er één keer uitkomt en je let niet op, ligt de bal er zomaar in.”

Orion kreeg dit seizoen slechts 28 tegentreffers. Aan de andere kant scoorde de ploeg maar 40 keer. “We scoren niet vaak, maar winnen veel duels. We scoren op de goede momenten. Dat moeten we tegen SVBO weer doen.” De tegenstander uit Emmen is Bruijsten totaal niet bekend. “We hebben een analyse over SVBO gekregen. Ik kijk dan naar punten die voor mij belangrijk zijn, zoals welke spelers kopsterk zijn en hoe ze vrije trappen en corners nemen.” Bruijsten kijkt uit naar de nacompetitie. “Ik vraag me af waar het stopt voor SV Orion. Zou geweldig zijn als we de Hoofdklasse ingaan, maar we richten ons nu op SVBO.”

Bron: De Gelderlander

Naar boven

SALE !